vrijdag 8 november 2013

My Favorite Superfoods

Welke superfoods er zijn en waar ze precies goed voor zijn is voor veel mensen nog steeds onbekend. Heel erg jammer want ze zitten boordevol mineralen, vitaminen en andere gezonde stofjes. Bovendien zijn de meeste ook nog eens super lekker en ze zijn op talloze manieren te gebruiken in gerechten, smoothies en snacks. Ik gebruik ze zelf erg veel en wil ze het liefst allemaal uitproberen. Omdat ze veel in mijn recepten voorkomen en ze niet zo heel erg bekend zijn heb ik een stukje geschreven over wat superfoods zijn, welke ik het leifst gebruik en waarom ze zo gezond zijn.

Superfoods zijn voedingsmiddelen van een zeer hoge kwaliteit en bevatten vaak meer dan tientallen keren meer vitamines, mineralen, goede vetten, antioxidanten en ander gezonde voedingsstoffen dan de meest bekende soorten groeten en fruit. Ze zijn biologisch geteeld in culturen van landen waar ze al duizenden jaren gebruikt worden in de geneeskunst vanwege hun supergezonde eigenschappen.

Mijn favoriete Superfoods


Goji bessen


Deze superfoods komen oorspronkelijk uit de beschermde valleien van gecultiveerde gebieden in Tibet en Mongolië, maar worden ook in andere gebieden geteeld. Let op de afkomst als je ze koopt, ik heb namelijk gehoord dat de bessen die uit Tibet en China komen blootgesteld kunnen zijn aan radioactiviteit. Voor de zekerheid kun je dus beter Goji bessen kiezen met een andere afkomst. Goji bessen bevatten vooral veel vitamine B1, B2, B6, C en E. Daarnaast bevatten ze de mineralen zink, ijzer, koper, calcium, selenium en fosfor. Bovendien zijn goji bessen onder andere goed voor je ogen, bloedkwaliteit en lever en gaan ze het verouderingsproces van je huid tegen. Ik vind ze altijd heerlijk in mijn havermout, maar je kan ze ook gebruiken in koekjes, cakes, smoothies en door de yoghurt.



Moerbei bessen


Deze besjes zijn er in de kleuren rood, zwart en wit en komen vooral voor in Azië, Afrika en Amerika. Ze bevatten de vitaminen A, B6, C, E en K en de mineralen calcium, kalium, magnesium, selenium, fosfor, ijzer, zink en koper. Daarnaast bevatten ze ook veel gezonde antioxidanten en aminozuren. Moerbei bessen werken onder andere gezichtsvermogen versterkend, bloeddruk verlagend en helpen tegen obstipatie. Ze zijn heerlijk in havermout, maar ook in de yoghurt, smoothies, koekjes en andere lekkere dingen.


Chia zaad


Dit superfood komt oorspronkelijk uit Mexico. Ze bevatten erg veel omega-3 (de gezonde vetzuren), magnesium, calcium, eiwitten, selenium, ijzer, kalium en vezels. Omega-3 vetzuren zijn onder andere goed voor je hersenen, hart, haar, huid en nagels. Bovendien brengt het je bloedsuiker spiegel in balans, helpt het bij de opbouw van spieren, bevordert de opname van calcium en ze werken bloeddrukverlagend. Deze zaadjes zijn meestal zwart of wit van kleur en vormen een soort gel laagje om zich heen als je ze in een vloeistof doet, daarom worden ze vaak gebruikt om pudding of jam mee te maken. Daarnaast zijn ze ook lekker als extraatje in de yoghurt, havermout en smoothies en je kunt ze ook verwerken in koekjes, cakes en andere baksels.

lijnzaad


Deze zaden komen oorspronkelijk uit subtropische gebieden. Het bevat een hoog gehalte aan omega-3 vetzuren, de vitaminen B1 en B2 en het bevat ook de mineralen zink, kalium, calcium en magnesium. Daarbij bevat lijnzaad veel vezels wat je stoelgang bevordert. Lijnzaad kun je in bijna alles gebruiken, zelf gebruik ik het vaak in baksels, door de havermout en in smoothies.

Lucuma poeder


Dit superfood heb ik pas ontdekt en ik ben helemaal verkocht! Lucuma is een zoete vrucht en komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika. De lucuma als vrucht is in Nederland niet te krijgen en daarom is de vrucht gedroogd en als poedervorm verkocht. Deze vrucht staat bekend om zijn zoete smaak en daarom wordt het poeder ook wel gebruikt als een natuurlijke zoetstof. Lucuma poeder bevat de vitaminen B1, B2, B3 en B5 en de mineralen kalium, ijzer, fosfor, calcium en betacaroteen en bovendien bevat het veel ontioxidanten en vezels en heeft het poeder heel weinig invloed op de bloedsuikerspiegel. Het poeder heeft een vanille en karamel achtige smaak en is daarom zeer lekker door de havermout, yoghurt, smoothies, ijs en andere 'raw' desserts en snacks.


Chlorella poeder


Dit poeder heeft een donkergroene kleur en is gemaakt van een zoetwateralg. Het algje bevat alle vitaminen behalve de vitamine D en bevordert de ijzer opname waardoor het zeer goed helpt tegen bloedarmoede. Daarnaast bevat het veel proteïne wat je hongergevoel vermindert en dat is zeer handig als je graag wil afvallen. Ook gaat het geestelijke en lichamelijke vermoeidheid tegen. Bovendien verbetert het je geheugen en concentratievermogen, gaat het lichaamsgeurtjes en huidveroudering tegen en is het goed voor hart en stoelgang. Dit poeder doe ik altijd door mijn smoothies en sapjes.

Gepeld hennepzaad


Dit zaad heeft een nootachtige smaak en word al eeuwen lang gebruikt door culturen vanwege zijn geneeskrachtige werking en komt van de hennep plant. Deze zaden zijn goed voor je immuunsysteem en bevatten een hoog gehalte aan eiwitten die goed opneembaar zijn voor ons lichaam waardoor ze veel energie geven en helpen bij de spieropbouw en het in balans houden van je bloedsuikerspiegel. Ze bevatten omega-3, omega-6 en omega-9 in de precies goede verhouding waardoor ze goed worden opgenomen door je lichaam en ze bevatten 8 essentiële aminozuren. Daarnaast bevat hennepzaad de vitaminen E, C, B1, B2, B3 en B6 en de mineralen calcium, fosfor, kalium, magnesium, zink, ijzer, koper en jodium. Bovendien bevat het antioxidanten en enzymen zoals lecithine, wat belangrijk is voor een goede leverfunctie. Net als de andere superfoods is hennepzaak op veel manieren te gebruiken, zoals in smoothies, yoghurt, havermout, soepen en je kan het ook als salade topping gebruiken.

Al deze gezonde voordelen zijn hele goede redenen om te toe te voegen aan een gezonde levenswijze. Reden genoeg dus om al mijn lekkere receptjes uit te proberen die ik op deze blog zal gaan posten! (:


--------------- English ------------------


A lot of people do not exactly know which superfoods exist and why they are good for you. This is unfortunate because they are packed with vitamins, minerals and other healthy substances. They are also really yummy and you can use them in endless ways in meals, smoothies and snacks. I personally use them a lot and I'd love to try them all. Because they are not widely known and because I use them in a lot of my recipes I thought it would be useful to write something about why they are called superfoods, which ones I use the most and why they are so healthy.

Superfoods are foods with a very high quality and contain more then ten times the vitamins, minerals, good fats, antioxidants and other healthy substances then more common fruits and vegetables. They are organically grown is countries where cultures have used them for decades in medicine due to their great health benefits.

My favorite superfoods


Goji berries


This superfood is originally from the protected valleys of cultivated areas in Tibet and mongolia, but they also grow in different countries. Be aware of the country of origin when you buy them, I recently heard that the berries grown in Tibet and China may be exposed to radioactivity. So just to be sure, better buy the berries from other countries. Goji berries contain the vitamins B1, B2, B6, C en E and the minerals zinc, calcium, iron, copper, phosphorous and selenium. Besides that the berries are also good for your eyes, blood quality and liver and it slows down the aging of the skin. I use them a lot and love them in my oatmeal and smoothies, but you can also use them in yogurt and in baking.

Mulberries


These berries come in the colors red, black and white and are mostly grown in Asia, Africa and America. They contain the vitamins A, B6, C, E en K and the minerals calcium, potassium, magnesium, selenium, phosphorous, iron, zinc and copper. They also contain a lot of healthy antioxidants and amino acids. Mulberries lower blood pressure, are good for your eyesight and help against obstipation. I love them in my oatmeal and you can, but you can also use them in yogurt and cookies, or you can just eat them as a snack.

Chia seeds


This superfood is originated in Mexico and they contain large amounts of omega-3, which is a very healthy fat. Omega-3 is good for your brain, heart, hair, skin and nails and it helps balancing your blood sugar. Chia seeds also help build up muscle, stimulates the absorption of calcium and lowers blood sugar. These seeds can have the colors white or black and when in water they form a layer of gel around them. This is why they are used a lot to make pudding or jam. They are also yummy in yogurt, oatmeal, smoothies, cakes, cookies and breads.

Flaxseeds


These seeds come from subtropical areas and contain a lot of omega-3 fatty acids, vitamins B1 and B2 and the minerals zinc, potassium and magnesium. Besides that is flaxseed a great source of fibre which aids in digestion. Flaxseeds can be used in a large number of ways, I love to use them in baking, oatmeal and smoothies.

Lucuma powder


This is a superfood I just discovered and I am in love! Lucuma is a sweet fruit originally from South America. In europe it's almost not possible to buy them so that's why they sell it in powder form. This fruit is known for its sweet taste and that's why it's also used as a natural sweetener, because it has very less impact on you blood sugar. Lucuma powder contains the vitamins B1, B2, B3 and B5 and the minerals potassium, iron, phosphorous, calcium and beta carotene and it also contains a lot of antioxidants and fibre. The powder has a vanilla and caramel like taste and this makes it a perfect powder to mix in your yoghurt, oatmeal, smoothies, ice-cream and other raw snacks.


Chlorella powder


This superfood powder has a dark green color and is made from a sweet water algae. This algae contains every vitamin except for vitamin D and stimulates the absorption of iron, which helps against anemia. Besides that, it is a good source of protein which aids in weight loss, because it suppresses hunger. It also fights mental and physical fatigue, improves your memory and ability to concentrate, fights body odor and skin aging and it is really good for your stool. I like to use this powder is juices and smoothies.

Hemp seeds (peeled)


This seed has a nutty flavour and has been used for centuries by cultures because of its medicinal powers. Hemp seeds are good for your immune system and is a good source of protein. The protein found in the seeds are good absorbable, so they give you a lot of energy. It also helps to build up muscle and stabilizes blood sugar. Besides that, the seeds contain a lot of omega-3, 6 and 9 in the perfect ratio and contain 8 essential amino acids. They also contain the vitamins E, C, B1, B2, B3 and B6, the minerals calcium, phosphorous, potassium, magnesium, zinc, iron, copper and iodine, antioxidants and enzymes like lecithin, which is an important enzyme for your liver. Just like the other superfoods can hemp seeds be used in a lot of ways. You can use them in smoothies, yogurt, oatmeal, soups and also as a salad topping


All these good health benefits are a really good reason to use them as a part of a healthy lifestyle. Reason enough to follow my blog for delicious healthy recipes with these beautiful foods! (:

woensdag 6 november 2013

Green Smoothies!

Green smoothies zijn super gezond een ook nog eens erg lekker! Begin je dag met een green smoothie en je hebt gelijk een portie groeten en fruit binnen en de variaties zijn eindeloos. Bovendien geef je je darmen zo de kans om rustig op te starten en krijg je een flinke energy boost van alle vitamintjes. Zelf begin ik de dag altijd met een zelf gemaakt sapje, die drink ik rustig op en een half uurtje daarna eet ik pas mijn ontbijt. Vanochtend heb ik voor het eerst een green smoothie gemaakt en ik ben nu al verslaafd! Dit recept is dus een makkelijk basis receptje om mee te beginnen en echt super gezond en lekker!


Simpele Green Smoothie


Ingrediënten

- 1 cup spinazie
- 1 banaan
- sap van een halve citroen
- klein handje gojibessen
- tl lucuma poeder* (optioneel)

Methode

Heel simple: gooi alles in een blender, blend het voor ongeveer een halve minuut en voilà!

* Lucuma poeder is een superfood met een zoete smaak





-------------------------------------------------- English ----------------------------------------------------



Green smoothies are super healthy and really delicious! The variations are endless and if you start your day with a green smoothie and you already got a portion of fruit and veggies. Besides, it gives your bowel the time to wake up and it also gives you a great energy boost because of all the vitamins. Personally, I always start my day with a fresh blended smoothie, wait for 30 minutes and then I have breakfast. This morning I made a green smoothie for the first time and I am hooked! This is a really easy recipe to start with and it is healthy and delicious!


Simple Green Smoothie


Ingredients

- 1 cup spinach
- 1 banana
- juice of half a lemon
- little handful of gojiberries
- tsp lucuma powder* (optional)

Method

Super simple: Throw everything in a blender, blend it for approximately 30 seconds en voilà!

* Lucuma powder is a superfood with a sweet taste





dinsdag 5 november 2013

Veggie Bulgur with Cilantro and Mint

Vandaag had ik een lekker dagje vrij dus de vrije tijd heb ik zeer goed kunnen besteden. Ik heb weer mooi inkopen kunnen doen dus de keuken staat weer vol met superfood poedertjes, dadels, gedroogde vijgen en heel veel groenten en verse kruiden. Het enige nadeel was het geweldige Nederlandse herfstweer dus ik heb op mijn fietsje de stromende regen moeten trotseren om van winkel naar winkel te gaan met zware boodschappen tassen... Gelukkig is dat het allemaal waard geweest, want na veel creatief denken is er een heerlijk gerecht uit gekomen! (De hele pan is is leeg, haha)

Groenten Bulgur met Koriander en Munt

Ingrediënten

Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen

- 400 gr bulgur
- 2 teentjes knoflook
- 3 bosuitjes
- 10 cherry tomaatjes
- halve winterpeen
- halve courgette
- 1 puntpaprika
- 1/2 citroen (sap en schil)
- klein bosje verse koriander
- 3 takjes verse munt
- 150 gr spinazie
- 1/2 tl venkelzaad
- 2 el olijfolie (extra vierge) 
- 50 gr geiten feta

Methode

Laat de bulgur in een pan met 2 keer zoveel kokend water 10 minuten weken (zoals op de verpakking). Verhit de olijfolie in wok pan en fruit de uitjes en de knoflook. Voeg de gesneden groenten toe en bak tot het halfgaar is. Rooster het venkelzaad in een droge pan tot dat ze gaan 'springen' en stamp het fijn in een vijzel. Voeg het poeder toe aan de groenten en voeg beetje bij beetje de spinazie toe. Breng het geheel op smaak met zout, peper en citroen rasp.
Giet de bulgur af en breng het op smaak met sap van een halve citroen, fijngehakte koriander en fijngehakte munt. Schep de bulgur door de groente en voilà!
Bij het serveren bestrooi het geheel nog een beetje met wat feta.

Tip: Voor een extra crunch kun je er ook nog wat geroosterde zonnebloempitten overheen strooien.


------------ English ------------


Today I had a day off so I finally had the time to do some shopping. The result is a kitchen full of superfood powders, fresh dates, dried figs and lots of veggies and fresh herbs. The only downside was the terrific Dutch weather so I had too bike with all the bags from shop to shop through the pouring rain... Luckily it was all worth it, because after some creative thinking I cooked up this delicious dish! (The whole pan is empty, haha)


Veggie Bulgur with Cilantro and Mint



Ingredients

Main dish for 4 persons

- 400 gr bulgur
- 2 cloves of garlic
- 3 spring onions
- 10 cherry tomatoes
- 1/2 carrot
- 1/2 zucchini
- 1 red bell peper
- 1/2 lemon (juice and zest)
- small bush of cilantro
- 3 branches of mint
- 150 gr spinach
- 1/2 tl fennel seeds
- 2 el olive oil  (extra vierge) 
- 50 gr goat feta

Method


Let the bulgur soak for 10 minutes in twice as much soaking water. Heat the olive oil in a wok pan and lightly fry the garlic and onions. Stir in the copped op veggies and cook this for a couple minutes. Dry roast the fennel seeds in a pan until they start to 'jump' and crush them in a mortar until a powder. Add the powder to the pan with the veggies en add bit by bit the spinach. Add salt, paper and lemon zest to taste.
Sieve the bulgur and and add the lemon juice and the both finely chopped cilantro and mint and stir this through the veggies.
Sprinkle some feta on the bulgur when serving.

Tip: for some extra crunch you can sprinkle some roasted sunflower seeds on top when serving.




Banana Peanut Butter Oats

Vandaag het ik havermout gemaakt met banaan en pindakaas, zooo lekker! Mijn pindakaas verslaving is begonnen in Amerika, daar maken ze echt ALLES met pindakaas haha. Op de boterham met jam of Nutella, in koekjes, taarten, cakes en ijs. Vaak wordt het verwerkt in ongezonde zoetigheden en aangezien ik het liever gezond houd ben ik zelf op zoek gegaan naar gezonde alternatieven. Dit is een van de recepten die er uiteindelijk is uitgekomen en wie wil er nou geen ontbijt dat heerlijk smaakt, makkelijk te maken en ook nog eens super gezond is?

Banaan & Pindakaas Havermoutpap


Ingrediënten 

- 40 gr havermout
- 200 ml soja melk
- 1 tl kaneel
- 1 banaan
- 1 el pindakaas* 
- klein handje gojibessen

Methode

Verwarm de soja melk in een pannetje op middelhoog vuur totdat het gaat bubbelen, zet het vuur lager en voeg de havermout, 3/4 van de banaan (geprakt) en de kaneel toe en blijf roeren tot een papje. Giet de pap in een kom en top met de overige banaan, een eetlepel pindakaas en de gojibessen.

Eetsmakelijk!

Tip: Om extra tijd te besparen kan je een avond van te voren de melk en havermout mengen in een kom en een nacht laten weken in de koelkast, dan hoef je het alleen maar op te warmen in een pannetje tot het een papje is. 

*Ik gebruik altijd pindakaas waar geen suiker aan toe is gevoegd, vaak staat er op de ingrediënten lijsten 'dextrose', wat ook suiker betekent. Helemaal goed is pindakaas met als enige ingrediënt pinda's, maar aangezien die alleen in natuurvoedingswinkels te krijgen zijn en vaak duurder zijn de de gewone in de supermarkt is de pindakaas zonder suiker ook oké.


---------- English -----------


This morning I made a big warm bowl of oatmeal with banana and peanut butter and is was sooo delicious! My peanut butter addiction started in the USA, there they make almost everything with peanut butter haha. Sandwiches with PB and jelly or Nutella, in cookies, pies, cakes and ice-cream. Most of the time these foods are pretty unhealthy and because I like to keep it healthy I came up with some yummy and healthy alternatives. This is one of those recipes and who doesn't like a good filling breakfast which is easy to make, tastes delicious and also happen to be super healthy?

Banana Peanut Butter Oats


Ingredients

- 40 gr oats
- 200 ml soy milk
- tsp cinnamon
- 1 banana
- tbsp peanut butter*
- some gojiberries

Method

Pour the soy milk in a small pan and heat it up on a medium high heat till it starts to bubble. Turn down the heat a little and stir in the oats, cinnamon and 3/4 of the banana (mashed). Stir until your desired consistency. Top with the rest of the banana, peanut butter and the gojiberries.

Enjoy!

Tip: to save time, you can soak the oats and the soy milk in a bowl in the fridge overnight. Then you only have to warm it up in a small pan till your desired consistency.

*I always use peanut butter with no added sugar. The best is peanut butter consisting of just peanuts but because of the fact that they are less available and cost more the peanut butter with only no added sugar is okay as well.



maandag 4 november 2013

Date & Raisin Paste

Ingrediënten:

- verse dadels
- rozijnen
- gefilterd water

Methode

Vul een pot voor 75% met dadels en met 25% met rozijnen, vul de pot op met het water en laat het met de deksel erop minstens 8 uur weken in de koelkast. Daarna, giet het geweekt fruit zonder het water in een food processor en mix het totdat het een pasta is. Schep het terug in de pot en klaar! Bewaar de pasta in de koelkast.

Eetsmakelijk!

Tip: heerlijk in je havermout pap, bij lekkere kaasjes of op je boterham.

Zie mijn Chocolate Date Oats voor een recept met deze pasta!


---------- English -----------


Ingredients

- fresh dates
- raisins
- filtered water

Method

Fill a jar for 75% with dates and for 25% with raisins. Fill up with water, cover and let it soak in the fridge for at least 8 hours. After soaking pour the soaked fruit without the water in a food processor and mix until it has the consistency of a paste. Put the paste back in the jar and keep it in the fridge between using.

Enjoy!

Tip: delicious with good french cheese, in your oats and on bread.

For a delicious recipe with this paste see my Chocolate Date Oats.




Chocolate Date Oats

Dit is echt iets waar ik het liefst mee ontbijt, een warme kom havermout en heel veel lekkere dingen erin. Het is echt een van mijn gezonde verslavingen en vanochtend heb ik Chocolate Date Oats gemaakt. Nadat ik een foto hiervan op Instagram poste werd al snel naar het recept gevraagd dus dit recept is zeker het proberen waard!

Ingrediënten


- 40 gr havermout
- 200 ml soja melk
- 1 tl biologische cacao
- 1 tl kaneel
- 1 el dadel en rozijnen pasta
- 1 gedroogde vijg
- klein handje gojibessen

Methode


Giet de soja melk en de cacao in een pannetje en verwarm het op middelhoog vuur tot het bubbelt, zet het vuur lager en voeg de havermout en de kaneel toe. Blijf roeren totdat het een papje wordt.
Giet het vervolgens in een kom en top met de dadelpasta, gedroogde stukjes vijg en de gojiberries.

Eetsmakelijk!

Tip: Om extra tijd te besparen kan je een avond van te voren de melk en havermout mengen in een kom en een nacht laten weken in de koelkast, dan hoef je het alleen maar op te warmen in een pannetje tot het een papje is. 


--------- English ---------


This is by far my favorite breakfast, a big warm bowl of oatmeal with lots of yummy ingredients. It's one of my healthy addictions and this morning I made Chocolate Date Oats. Soon after I posted a picture of it on Instagram someone asked my for the recipe, so this is definitely worth trying!


Ingredients



- 40 gr. oats
- 200 ml soy milk
- 1 tsp organic cacao
- 1 tsp cinnamon
- 1 tbsp date and raisin paste
- 1 dried fig
- some gojiberries

Method


Pour the soy milk and the cacao in a small pan on a medium high heat till it starts to bubble, turn to a lower heat and pour in the oats. Stir to your desired consistency and pour the oatmeal in to a bowl. Top with the date and raisin paste, the chopped up fig and the gojiberries.

Enjoy!

Tip: to save time, you can soak the oats and the soy milk in a bowl in the fridge overnight. Then you only have to warm it up in a small pan till your desired consistency.


How it all started

Mijn passie voor koken en gezond eten is het laatste jaar enorm gegroeid. Gezond leven en eten is altijd al belangrijk voor mij geweest, maar het laatste jaar ben ik me pas echt gaan realiseren hoe belangrijk het is. Na vele complimenten over mijn posts op Instagram is ie hier dan: een blog met tips, recepten en inspiratie over lekker, gezond en natuurlijk eten.

Na mijn VWO heb ik ervoor gekozen om als tussenjaar een jaar in de Verenigde Staten te studeren aan een universiteit. Behalve dat het een geweldige ervaring, was het ook een enorme eye-opener. De Amerikaanse eet cultuur is namelijk in de meeste gevallen extreem ongezond. Zelf woonde ik op een campus dus ik at in de 'dining halls' van de universiteit en ik heb me verbaast over de hoeveelheid pizza, hamburgers, patat en ongezonde desserts die ze serveerden. De hoeveelheid groente en fruit die ze hadden was echt minimaal en zelfs in de 'fresh' fruit cups die ze verkochten zat extra suiker. Zelf reageer ik erg gevoelig op verschillende soorten voedsel zoals veel ongezond vet en suiker dus je kan je voorstellen wat voor een opgave het voor mij was om een goed vullende en gezonde maaltijd samen te stellen dat ook nog eens lekker was. Dit heeft me heel creatief leren denken en ik ben me toen ook meer gaan verdiepen in gezond eten. Al snel wilde ik zelf naar de supermarkt om gezonde dingen in te slaan zoals noten, crackers en havermout en ik ben toen erg geschrokken van de mega lange lijsten met ingrediënten op de voedsel verpakkingen in de supermarkt, meestal stonden er echt woorden op waarvan ik niet eens wist dat ze bestonden! Hierbij komt nog het feit dat zo'n 65% van de gehele Amerikaanse bevolking te dik is en als je kijkt naar het aanbod aan fastfood restaurants in Amerika geloof je dat gelijk. Al snel miste ik het eten thuis en vanaf het moment dat ik weer thuis was ben ik niet meer uit de keuken weg te slaan. 

Natuurlijk en gezond eten is dus een echte passie voor mij geworden. Daarnaast weet ik door mijn voedselintolerantie dat je je ook echt beter en gelukkiger gaat voelen als je gezond eet en leeft. Het is goed voor je haar, huid en figuur en bovendien geeft het je ook meer energie. Bovendien kan gezond ook echt heel lekker zijn en hoeft gezond koken ook absoluut niet veel tijd te kosten. Ik hou ontzettend veel van koken met natuurlijke producten, dus veel groente, fruit, noten, verse kruiden en superfoods. Daarnaast zijn mijn recepten gemaakt met alleen natuurlijke suikers. Je bent wat je eet, dus daarom kies ik voor gezond, puur en vooral lekker eten.

-------- English ---------

My passion for cooking and eating healthy has grown a lot since last year. Living healthy has always been important to me, but since last year I realized how important it actually is. So after a lot of compliments on my posts on Instagram I finally decided to start a blog with tips, recipes and inspiration on healthy food.

After finishing high school in the Netherlands I decided to study a year abroad at a university in the USA as my gap year. Except for the amazing experience I had, I also learned a lot about America's unhealthy food culture. Living on campus I ate at the dining halls and you would be surprised about the big amounts of pizza, hamburgers, fries and unhealthy desserts they serve there. There was almost no availability of fruits and veggies and even the fresh fruit cups had added sugar. personally, sugar and a lot of unhealthy fat causes me to have really severe stomach pains so you can imagine how challenging it was for my to create a filling, healthy and good tasting meal. This caused me to think creative when it came to creating healthy dining hall meals and my interest in living healthy grew day by day. When I decided to stock up some healthy food like oatmeal, nuts and dried fruits I went to the supermarket I was shocked by the long list of ingredients that were on the food packages, of some ingredients I did not even know they existed! Besides that, 65% of all Americans are overweight and if you look at the availability of fast food restaurants you would believe me right away. Almost instantly I missed the food at home and from the moment I returned to Holland I spent most of my time in the kitchen.

healthy and pure food has become a real passion for me and because of my food intolerance I can truly say that you feel much better and happier when living and eating healthy. It is good for your skin, hair, figure and on top of all this it also gives you more energy. Besides that, eating healthy can be delicious and it does not have to take a lot of time! I absolutely love to cook with pure ingredients, so lots of fruits, veggies, nuts, fresh herbs, superfoods and refined sugar free. You are what you eat, so I choose for healthy, pure en delicious foods.