donderdag 28 november 2013

Persimmon & Fig Oats

Je hebt misschien al in een van mijn vorige blog posts kunnen lezen dat ik iets nieuws heb ontdekt: kaki fruit! Deze oranje, pitloze en zoete vrucht is super lekker en heel gezond. Kaki fruit bevat veel vitamine C, beta caroteen en ijzer. Vooral in de Chinese geneeskunde is deze vrucht erg belangrijk, volgens de geneeskunde werkt kaki fruit koortsverlagend, maagversterkend, helpt het tegen buikloop, haarverlies, tumoren en stralingsziekten.

Vanochtend heb ik havermoutpap met dit heerlijke kaki fruit gemaakt als ontbijt en ik hoop dat jullie deze vrucht allemaal net zo lekker zullen vinden als ik! (:


Kaki fruit & Vijgen Havermout


Ingrediƫnten


- 40 gr havermout
- 250 ml soja melk (ongezoet)
- 1/2 kaki fruit
- 1 half gedroogde vijg (deze zijn sappiger)
- flinke snuf kaneel
- klein handje goji bessen

Methode


Giet de havermout met de soja melk in een pannetje en roet totdat het borrelt. Zet het vuur wat lager en voeg een deel van de kaki fruit in stukjes toe samen met de kaneel. Blijf roeren totdat het een papje is en giet in een kom. Top met de rest van de kaki, stukjes gedroogde vijg en de goji bessen.

Eetsmakelijk!



-------------- English ---------------



You may have read in one of my former posts that I have discovered something new: Persimmons! This orange colored, seedless en sweet fruit is really delicious and also very healthy. Persimmons contain a lot of vitamin C, beta carotene and iron. Especially in the Chinese medicine this fruit has been very important. According to Chinese medicine this fruit helps to lower fevers and strengthens the stomach, besides it also helps against diarrhea, hair loss, tumors and radiation sickness.

This morning I made oatmeal with these delicious persimmons and I hope you all are gonna love this fruit as much as I do! (:


Persimmon & Fig Oats


Ingredients


- 40 gr oats
- 250 ml soy milk (unsweetend)
- 1/2 persimmon
- 1 half dried fig (these ones are juicier)
- big dash of cinnamon
- little handful of goji berries

Method


Pour the milk together with the oats in a small pan and stir until it starts to bubble. Lower the heat and add a part of the persimmon in little pieces together with the cinnamon. Keep stirring until your desired consistency and pour the oats in a bowl. Top with the remaining persimmon, dried fig and goji berries.

Enjoy!





woensdag 27 november 2013

Spicy Winter Bowl

Brrr, met dit weer gaat niks boven een warme kom lekker geurende heerlijkheid. Dit gerecht is perfect voor een gure, koude winteravond en door de combinatie van verse gember, kaneel en koriander krijg je het helemaal warm van binnen. Bovendien bestaat dit gerecht uit superveel verse groenten en kruiden, vult het goed na een lange dag en het is ook nog eens super gezond. Echt het proberen waard dus! (:

Spicy Winter Bowl


Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediƫnten


- scheutje olijfolie
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 el verse gember
- 1 tl kaneel
- 2 tl chili vlokken
- 1 tl cayenne peper
- 400 gr fles pompoen
- 2 wortels
- 1 venkel
- 1/2 courgette
- 125 ml linzen
- 125 ml kidney bonen
- 2 blikken gepelde tomaten
- klein bosje verse koriander
- evt. yoghurt bij serveren

Methode


Verhit de olijf olie in een grote pan, snij de knoflook, ui en de gember fijn en bak ze samen met de kaneel, chili en cayenne peper even aan.
Snij alle groenten (pompoen, wortel, venkel en courgette) in stukken en voeg ze toe aan de pan.
Bak dit allemaal even aan voor zo'n 5 minuten.
Voeg vervolgens de tomaten in blik, linzen, bonen en de verse koriander toe en kook dit voor zo'n 45 tot 50 minuten totdat de groenten gaar zijn.
Serveer in een grote kom met een lepeltje yoghurt en nog wat verse koriander.

Eetsmakelijk!



--------------- English ----------------



Brrr, with this weather there goes nothing beyond a big bowl of steamy, fantastic smelling deliciousness. This dish is perfect for those cold and breezy winter nights and the combination of fresh ginger, cinnamon and cilantro gets you feeling warm inside. On top of that contains this dish loads of fresh veggies and spices, fills you up nicely after a long day and it is really healthy. Definitely worth trying! (:

Spicy Winter Bowl


Main dish for 4 persons

Ingredients


- splash of olive oil
- 1 red onion
- 2 garlic cloves
- 2 tbsp fresh ginger
- 1 tsp cinnamon
- 2 tsp chili flakes
- 1 tsp cayenne pepper
- 400 gr butternut squash
- 2 carrots
- 1 fennel
- 1/2 zucchini
- 125 ml lentils
- 125 ml kidney beans
- 2 cans of peeled tomatoes
- small bunch of fresh cilantro
- if preferred a little yogurt for serving

Method


Heat oil in a big pan, mince the onion, garlic and ginger and fruit them together with the cinnamon, chili flakes and cayenne pepper until soften.
Cut the vegetables (butternut, carrots, fennel and zucchini) into 1 inch pieces and add them to the pan.
Saute everything for around 5 minutes.
Add the tomatoes, lentils, kidney beans and chopped up cilantro and boil everything for 45-50 minutes until veggies are cooked.
Server in a big bowl and top with a dollop of yoghurt and some fresh cilantro.

Enjoy!