vrijdag 13 december 2013

Salad with Roasted Veggies & Crispy Parma ham

Grote dinner salades zijn mijn absolute favoriet! Salades zijn makkelijk, snel, super gezond en de variaties zijn eindeloos! Erg lekker in combinatie met een bijgerecht zoals bijvoorbeeld mijn recept voor zoete aardappel en pastinaak frietjes.

Salade met geroosterde groenten & knapperige ham


voor 2-3 personen

ingrediënten


- 200 gr gemengde sla
- 1 punt paprika
- 1 kleine courgette
- 10 cherry tomaatjes
- 1 bol mozzerella
- 1/2 avocado
- handje zwarte olijven
- 6 plakjes parma ham
- handje pijnboom pitjes
- handje zonnebloem pitjes

Method


Grill de parma ham in een grill pan totdat ze knapperig zijn en laat uitlekken op wat keukenpapier.
Grill de punt paprika en courgette in dezelfde pan.
Rooster de pijnboom pitjes en de zonnebloem pitjes in een droge pan met wat zeezout.
Snijd de tomaatjes en olijven in halfjes en de mozzarella en avocado in stukjes.
In een grote kom, meng de sla, tomaatjes, olijven, mozzarella, avocado en de geroosterde groeten.
Breek de parma ham erover heen en bestrooi met de geroosterde pitjes.
Serveer met je favoriete zelfgemaakte simpele dressing of gewoon wat balsamico azijn, olijf olie en zout en peper.

Eetsmakelijk!



---------------- English -------------------



Big dinner salads are the best! They are easy, quick, really healthy and the variations are endless! Really good with a side dish like my recipe for sweet potato and parsnip fries.

Salad with roasted veggies & crispy parma ham


serves 2-3 persons

ingredients


- 200 gr mixed greens
- 1 big red pepper (or bell pepper)
- 1 small zucchini
- 10 cherry tomatoes
- 1 bal of mozzarella
- 1/2 avocado
- handful of black olives
- 6 slices of parma ham
- handful of pine nuts
- handful of sunflower seeds

Method


Roast the parma ham in a grill pan until crispy and put them on a paper napkin.
Roast the red pepper and zucchini in the same grill pan.
Dry roast the pine nuts and sunflower seeds with some sea salt.
Cut the cherry tomatoes and the olives in halves and cut the mozzarella in pieces.
In a large bowl, combine the greens, tomatoes, olives, mozzarella, avocado, zucchini and red pepper.
Break the crispy ham on top of the salad and top with the roasted pin nuts and sunflower seeds.
Dress with your favorite home made simple dressing or just with some balsamic vinegar, olive oil, salt and pepper.

Enjoy!




Sweet Potato & Parsnip Fries

Zo makkelijk, zo gezond en zo lekker! Ideaal als bijgerecht met een grote salade of met waar je maar zin in hebt.

Zoete aardappel & pastinaak frietjes


voor 2 personen

Ingrediënten 


- 1 zoete aardappel
- 1/2 pastinaak
- rozemarijn
- tijm
- olijf olie
- zee zout en peper

Method


Verwarm de oven voor op 230 °C.
Bekleed een bak plaat met bak papier.
Snijd de zoete aardappel en pastinaak in friet vorm en leg ze op de bak plaat.
Besprenkel met olijf olie en schep alles even om zodat alle frietjes een dun laagje olie hebben. Snijd de kruiden fijn en strooi samen met de zout en peper uit de molen over de frietjes. 

Bak de frietjes voor ongeveer 20 minuutjes.

Eetsmakelijk!



-------------- English ------------



So easy, so healthy and so delicious!
Great as a side dish, with a big salad or whatever you like to have for dinner.

Sweet potato & parsnip fries


Serves 2

Ingredients


- 1 big sweet potato
- 1/2 parsnip
- some rosemary
- some thyme
- olive oil
- sea salt & pepper 

Method


Pre-heat the oven on 230 °C.
Line up a baking sheet with baking paper.
Cut the sweet potato and parsnip in small fries. 
Spread the fries on the baking sheet and drizzle with some olive oil and toss everything with your hands so that everything is slightly covered in oil. 
Cut up the herbs and sprinkle on top together with some good sea salt and fresh cracked pepper.

Bake for around 20 minutes.

Enjoy!











Pear & Poms Green Smoothie

Een nieuwe dag en nieuwe groene smoothie! Het is ijskoud buiten, maar deze smoothie geeft een koude dag een tropische twist en dat is misschien net wat je nodig hebt om er weer helemaal voor te gaan vandaag. Laat goed eten je goede energie geven!

Peer & poms groene smoothie


Ingrediënten


- 1 cup boerenkool
- 1/2 cup granaatappel
- 1 peer
- 1 el kokos rasp
- 1 cup gefilterd water

Methode


Stop alles in een blender en blend op hoge snelheid voor ongeveer 30 seconden. 

Genieten maar!



------------- English -----------



Another day, another green smoothie! It's freezing outside but this smoothie gives a cold day a tropical twist and that might be just what you need to take on the day. Let good food give you good energy!

Pear & poms green smoothie


Ingredients


- 1 packed cup kale
- 1/2 cup pomegranate 
- 1 pear
- 1 tbs grated coconut
- 1 cup filtered water

Method


Put everything in a blender and blend on high speed for about 30 seconds.

Enjoy!




dinsdag 10 december 2013

Coco & Blueberry

Een ideale groene smoothie om de dag te beginnen, of gewoon als een lekkere snack. Deze smoothie ziet er niet groen uit maar er zit zeker groen in verstopt, deze keer als groene ingrediënt: boerenkool!

Coco & Blueberry Groene Smoothie


Ingrediënten


- 1 cup boerenkool
- 1 banana
- 1/2 cup bevroren bosbessen
- 1 el kokos rasp
- 1 el hennep zaad
- flinke mespunt kaneel
- 1 cup filtered water

Methode


Blend alles op hoge snelheid voor ten minste 30 seconden. Serveer met wat meer kokos rasp en wat goji bessen (optioneel).

Eetsmakelijk!



-------------- English ----------------



A perfect green smoothie to start the day, or just as a delicious snack. This smoothie doesn't look green but there are definitely greens in there, this time I used kale!

Coco & Blueberry Green Smoothie


ingredients


- 1 cup kale
- 1 banana
- 1/2 cup frozen blueberries
- 1 tbs shredded coconut
- 1 tbs hemp seeds
- big pinch of cinnamon
- 1 cup filtered water

Method


Blend everything on high speed for at least 30 seconds. Serve with some more coconut and goji berries (optional).

Enjoy!




zondag 8 december 2013

Date, Fig and Pomegranate Oats

Liefde voor granaatappels! Deze prachtige vruchten bevatten superveel antioxidanten en zijn dus erg goed voor je immuunsysteem. Heel handig nu het kouder wordt en iedereen die extra vitamintjes goed kan gebruiken. De roze pitjes bevatten bovendien ook polyfenolen, kalium, foliumzuur, ijzer en de vitaminen A, B en C.

Dadel, vijgen en granaatappel havermout


Ingrediënten 


- 40 gram havermout 
- 250 ml sojamelk (ongezoet)
- 2 dadels (bv. 1 vers en 1 medjool)
- 2 gedroogde vijgen
- 1/2 cup granaatappel pitjes
- 1 tl kaneel

Methode


Giet de havermout met de soja melk in een pannetje en roet totdat het borrelt. Zet het vuur wat lager en voeg 1 (verse) dadel en 1 gedroogde vijg in stukjes toe samen met de kaneel. Blijf roeren totdat het een papje is en giet in een kom. Top met de ander (medjool) dadel in stukjes en stukjes gedroogde vijg en de granaatappel pitjes.

Eetsmakelijk!




----------- English ----------



Love for pomegranates! These beautiful fruits contain tons of antioxidants and are really good for you immune system. This comes in handy now the days are getting colder and everybody could need some extra vitamins. The pink seeds also contain polyfenols, potassium, folate, iron and the vitamins A, B and C.

Date, fig and pomegranate oats


Ingredients


- 40 gr oats
- 250 ml soy milk (unsweetened)
- 2 dates (I used 1 medjool and 1 fresh)
- 2 dried figs
- 1/2 cup pomegranate
- 1 tsp cinnamon

Method


Pour the milk together with the oats in a small pan and stir until it starts to bubble. Lower the heat and add 1 fig and 1 date (fresh) in little pieces together with the cinnamon. Keep stirring until your desired consistency and pour the oats in a bowl. Top with the other date (medjool) and dried fig and the pomegranate seeds.

Enjoy!