donderdag 2 januari 2014

Banana Orange Green Smoothie

Ik voelde vanochtend een verkoudheid opkomen en wat is er beter dan dat tegen te gaan door middel van eten? Deze groene smoothie bevat veel vitamine C, wat te vinden is in onder andere goji berries, sinaasappels en in lucuma en chlorella poeder. Daarnaast bevatten deze en de andere ingrediënten, en in het bijzonder de chlorella, ook nog veel andere voedingsstoffen die goed zijn voor het immuunsysteem. In het engels heb je zelfs het gezegde: 'One green smoothie a day, keeps the doctor away.'

Groene Smoothie met Banaan en Sinaasappel


Ingrediënten 


- 1 cup spinazie
- 1 banaan (bevroren of vers)
- sap van 1 sinaasappel
- 1 stengel selderij
- klein handje goji bessen
- 1/2 tl lucuma poeder
- 1/2 chlorella poeder
- 1 cup gefilterd water

Methode


Blend alle ingrediënten op hoge snelheid voor ongeveer 30 seconden tot het volledig glad is.

Genieten maar!



----------------- English ------------------



This morning I had the feeling that I was getting a cold and what is better than treating it with good food? This green smoothie consists a lot of vitamin C, which are found in goji berries, oranges and in lucuma and chlorella powder. Besides, these and the other ingredients, especially the chlorella, also contain a lot of other nutrients that are good for your immune system. A saying says: 'One green smoothie a day, keeps the doctor away.'

Banana Orange Green Smoothie


Ingredients


- 1 cup spinach
- 1 banana (fresh or frozen)
- juice of 1 orange
- 1 celery stick
- little handful of goji berries
- 1/2 tsp lucuma powder
- 1/2 tsp chlorella powder
- 1 cup filtered water

Method


Blend all the ingredients on high speed for around 30 seconds until completely smooth.

Enjoy!

PB&Banana ice cream Oats

Pindakaas en banaan! Een oude goude en een van mijn favoriete combinaties die ik meegenomen heb uit mijn tijd in Amerika. Op spelt brood, een cracker, in een smoothie en ook erg lekker in je havermout! Vanochtend had ik hier erg zin in alleen ik had alleen maar bevroren bananen... Maar ik heb een super idee bedacht waardoor je je bevroren bananen ook prima in je warme havermout kan doen. Het voordeel is dat je havermout een hele romige bananen smaak krijgt die zich heel goed verspreid. Als je van pindakaas houdt en dit nog nooit hebt geprobeerd in je havermout is dit een absolute aanrader!

Pindakaas en Bananen ijs Havermout


Ingrediënten


- 40 gr havermout
- 250 ml soja melk (ongezoet)
- 1/2 bevroren banaan
- flinke snuf kaneel
- 1 el pindakaas (zonder suiker)
- 1 medjool dadel
- 1 gedroogde vijg
- klein handje gemende nootjes in grove stukjes
- klein handje goji bessen

Methode


Stop de bevroren banaan en een beetje van de soja melk in een food processor en mix tot een volledig gladde massa. Giet de rest van de melk, havermout en het bananen mengsel in een pannetje en breng het al roerend aan de kook. Zet het vuur lager, voeg de kaneel toe en blijf roeren tot een papje. Giet de havermout in een kom en top met de pindakaas, stukjes noot, goji bessen en stukjes dadel en gedroogde vijg.

Eetsmakelijk!



--------------- English -----------------



Peanut butter and banana! An oldie goldie and one of my favorite combinations since my time in the US. On spelt bread, crackers, in smoothies and really delicious in your oatmeal! This morning I really craved this but I only had frozen bananas... But I came up with a great idea so that you can also use frozen bananas in your warm oatmeal. The advantage of this idea is that it makes your oatmeal really creamy and spreads the flavor super evenly. If you love peanut butter and have never tried it in your oatmeal then I really recommend you trying this!

PB&Banana ice cream Oats


Ingredients


- 40 gr oats
- 250 ml soy milk (unsweetened)
- 1/2 frozen banana
- big pinch cinnamon
- 1 tbs peanut butter
- 1 medjool date
- 1 dried fig
- little handful of mixed nuts, chopped
- little handful goji berries

Method


Put the half banana and a little of the soy milk in a food processor and pulse until completely smooth. Put the rest of the milk, oats and the banana mixture in a small pan an stir until it starts to boil. change to a lower heat, add the cinnamon and keep stirring until it reaches your desired consistency. Pour the oatmeal into a bowl and top with the peanut butter, chopped nuts, goji berries and pieces of dried fig and medjool date.

Enjoy!


Quinoa with Balsamic Roasted Veggies and Parma ham

Een simpel, makkelijk en snel diner helemaal voor jezelf.

Quinoa met Balsamico Groenten en Parma ham


Ingrediënten


- 1/3 cup quinoa
- 1/4 courgette
- 1 rode puntpaprika
- 1 grote hand spruitjes
- 2 dunne plakjes parma ham
- 8 cherry tomaatjes
- 1 kleine wortel
- 1 el zonnebloem pitjes, geroosterd
- 2 el olijf olie
- 2 el balsamico azijn
- beetje rucola

Methode


Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
Kook de quinoa in dubbel de hoeveelheid water (2/3 cup) met een snuf zee of Himalaya zout 12 minuten op laag vuur met de deksel op de pan.
Maak de spruitjes schoon en snijd ze in halfjes en snijd de wortel, courgette en punt paprika in stukken. Verscheur de parma ham en doe alles in een ovenschaal. Roer de olijfolie en 1 el balsamico erdoor samen met wat peper en zout naar smaak.
Bak dit alles voor 20 minuten, roer alles af en toe door en voeg de cherry tomaatjes in halfjes de laatste 5 minuten toe.
Roer na het bakken de quinoa en de zonnebloem pitjes erdoor en verdeel dit en de rucola laagje voor laagje op een bord. Besprenkel met 1 el balsamico azijn.


Eetsmakelijk!




------------------ English ------------------




A simple, easy and quick dinner for one.

Quinoa with Balsamic Veggies and Parma ham 


Ingredients


- 1/3 cup quinoa
- 1/4 zucchini
- 1 red pointed pepper (paprika)
- big handful of brussels sprouts
- 2 thin slices parma ham
- 8 cherry tomatoes
- 1 small carrot
- 1 tbsp sunflower seeds, roasted
- 2 tbsp olive oil
- 2 tbsp balsamic vinegar
- some arugula (rocket)

Method


Pre heat the oven on 220 degrees celsius.
Cook the quinoa in double the water (2/3 cup) with a pinch of sea or himalayan salt on low heat for 12 minutes with the lid on.
Clean and cut the brussels sprouts in halves and the carrot, zucchini and pointed pepper in pieces. Put everything in an brownie brownie baking tray and add the parma ham in pieces. Toss everything with the olive oil, 1 tbsp of balsamic vinegar and some pepper and salt to taste.
Bake this for 20 minutes, stir occasionally and add the cherry tomatoes in halves the last 5 minutes.
After baking, stir in the quinoa and sunflower seeds and layer everything on a plate with the arugula.
Drizzle 1 tbsp of balsamic vinegar on top.

Enjoy!