vrijdag 23 mei 2014

Brownie Batter Oats

Who love's chocolate? Ik!!! 
Dit ontbijt is echt net een toetje. Laatst heb ik gezonde brownies gebakken voor moederdag en ze waren zoooo lekker! En gluten vrij, suikervrij en vegan! Dus toen ik er inmiddels al drie had gehad nadat ik de hele beslag kom ook al had uitgelikt en er werkelijk waar niet met m'n pootjes vanaf kon blijven, kwam ik met dit idee: Brownie Havermout! Ik heb het recept voor de brownies erbij gepakt, beetje creatief gedacht en voilà, een kommetje ontbijt pap die smaakt naar het brownie beslag. Voor de echte die hard choco fans onder ons is dit een must try recept. En zo heb je gelijk s'ochtends al je chocolate fix gehad hihi. 

Bovendien is pure cacao natuurlijk super goed voor je! Het zit boordevol magnesium en andere stofjes waar je happy van wordt, zeg dus maar vaarwel tegen dat ochtendhumeurtje en start de dag blij en vol energie. Perfect om je dag mee te beginnen toch? Daarnaast is dit echt genieten van een kom brownie beslag zonder enig gevoel van 'schuld', en tja, wie wil dat nou niet!?

Nog een kleine tip, ik week mijn havermout altijd een nachtje in de koelkast. Waarom? Het verkort de bereidingstijd en het is zo veel beter te verteren. Heel handig dus als je iets minder tijd hebt s'ochtends of als je gevoelige darmen hebt.


Brownie Batter Havermout


Ingrediënten


- 1/3 cup havermout (ik gebruik gluten vrij)
- 200 ml soja melk (ongezoete)
- 2 el cacao poeder
- 1/2 banaan
- 1 el appelmoes (ongezoet)
- 2 verse zachte dadels
- klein handje gehakte walnoten
- 1 el amandelpasta
- flinke snuf kaneel

Methode


Week de havermout in de soja melk een nacht in de koelkast (optioneel maar erg aan te raden). Pureer de banaan, appelmoes, dadels, cacao poeder en een beetje van de geweekte soja melk met een staafmixer. Giet het geweekte havermout mengsel in een pan. Voeg kaneel, een deel van de gehakte walnoten en het cacao mengsel toe en verwarm dit tot een papje. Giet in een kom en top met de rest van de walnoten en de amandelpasta.

Geniet ervan!





---------------------------- English -------------------------------




Who love's chocolate? I do!!!
This breakfast is seriously tasting like a treat. A while ago I made healthy brownies for Mother's Day and they were devine! And gluten free, sugar free and vegan! So when I already had three of those babies and licked out the whole bowl to not waste any of the left over delicious batter AND had a really hard time keeping my hands of the rest of them I came up with this idea: Brownie Batter Oats! I grabbed the brownie recipe, did some creative thinking and voilà, a bowl of oats tasing like the brownie batter was born. A must try recipe for all the die hard choco fans and with this recipe you will have you chocolate fix right at the beginning of the day hihi.

On top of that, pure cacao powder has lots of great health benefits! It's a great source of magnesium and other substances that makes you happy and energized, so say farewell to that morning grumpiness. A perfect way to start the day right? Besides, this is full on enjoying a bowl of brownie batter without any feeling of guilt, and who doesn't like that?!

One last little tip. I always soak my oats overnight. Why? It decreases cooking time and makes the oats better digestible. Really great if you don't have lots of time in the morning or have a sensitive stomach.


Brownie Batter Oats


Ingredients


- 1/3 cup oats (I use gluten free)
- 200 ml soy milk (unsweetened)
- 2 tbsp cacao powder
- 1/2 banana
- 1 tbsp applesauce (unsweetened)
- 2 fresh soft dates
- little hand of chopped walnuts
- 1 tbsp almond butter
- big pinch of cinnamon.

Method


Soak the oats in the soy milk overnight (optional but highly recommended). Puree the banana, applesauce, cacao powder, dates and a little bit of the soaked soy with a hand blender. Pour the soaked oats in a pan. Add the cinnamon, a part of the chopped walnuts and the cacao mixture. Heat this until a porridge like consistency. Pour it in a bowl and top with the rest of the walnuts and the almond butter.

Enjoy!


2 opmerkingen:

door: Simone zei

Wat een creatief en lekker ontbijt Ninian! Wist je dat je de havermout ook zonder te koken kunt eten na een nacht weken? Ze noemen dat Overnight Oats.
Voor inspiratie en verrassende recepten kan ik de facebook-groep 'Dutch Queen of Overnight Oats' van harte aanbevelen. Een waarschuwing is echter wel op zijn plaats: het eten van overnight oats kan verslavend werken' ;)

door: Simone zei

Wat een creatief en lekker ontbijt Ninian! Wist je dat je de havermout ook zonder te koken kunt eten na een nacht weken? Ze noemen dat Overnight Oats.
Voor inspiratie en verrassende recepten kan ik de facebook-groep 'Dutch Queen of Overnight Oats' van harte aanbevelen. Een waarschuwing is echter wel op zijn plaats: het eten van overnight oats kan verslavend werken' ;)