maandag 2 juni 2014

Tomato & Basil Zasta

Dit is een heerlijk en stukken gezonder alternatief voor een Italiaans bordje spaghetti. De combinatie tomaat en basilicum is misschien wel een van de, of misschien wel de meest bekende combinatie in de Italiaanse keuken. Het zijn dan ook deze twee ingrediënten die mij hebben geïnspireerd voor het maken van dit gerecht. Het is super smaakvol, geurend en lief voor je buik en bovendien boordevol groenten doordat ik courgettes heb gebruikt voor de spaghetti: courgetti dus, haha snap je hem? :p Daarnaast is dit gerecht gluten en lactose vrij en ook nog eens vegan! 

Ik heb er een hekel aan om groente en fruit weg te gooien en met dit recept zal dat je niet overkomen. Alles van de courgette wordt gebruikt. Draai ze door de spiraalsnijder en je hebt de noodels. Wat je over houdt, het binnenste en de eindjes die niet helemaal door de snijder gaan, gebruik je gewoon door de saus. Als ik het over de eindjes heb bedoel ik natuurlijk niet de alle uiterste eindjes, maar de eindjes die je overhoudt na het spiraal snijden van halve courgettes. Die echte kopjes en kontjes lijken me nou niet zo lekker eten. (;

Dit is een recept voor 4 personen, maar het is heel makkelijk kleiner of groter te maken. Verdubbel of deel het recept gewoon door 2 of meer. 

Ik hoop dat je er net zoveel van zal genieten als ik en mijn familie hebben gedaan!


Tomaat Basilicum Courgetti


Ingrediënten


Voor de cougetti:
- 4 courgettes (door de spiraalsnijder)

Voor de saus:
- de overgebleven courgette na het snijden (de eindjes en het binnenste)
- 2 knoflook teentjes
- 1 rode ui
- 2 tomaten
- 4 kleine oranje puntpaprika's (of 1 grote)
- 8 cherry tomaatjes
- handje vol zwarte olijven
- 2 el kappertjes
- 1 blik tomaten in stukjes
- grote tl oregano 
- handje verse basilicum
- zee/steen zout en peper naar smaak
- zonnebloem pitjes (evt. geroosterd)

Methode

Verwarm olijf olie in een pan en fruit de knoflook en ui tot ze glimmen.
snijd de tomaten, cherry tomaten, paprika in stukjes en voeg ze toe aan de pan.
Bak dit voor een paar minuten totdat de groenten gaar zijn.
Voeg de tomaten uit blik, kappertjes, oregano, Cashew Roomkaas en olijven toe en kook het geheel voor een paar minuten.
Breng op smaak met wat zout en peper.
Zet het vuur uit en voeg de basilicum, grof gesneden, toe aan de saus.

Verdeel de courgetti over 4 borden en voeg de saus toe.
garneer met wat extra basilicum en de zonnebloem pitjes.

Eetsmakelijk!




------------------------ English -------------------------




This is a delicious and way healthier alternative for your regular plate of Italian spaghetti. The combination of tomato and basil is probably the most, if not the most, known combo in the Italian kitchen. These ingredients were thereby my inspiration for making this dish. It's super tasty, fragrant and yummy for your tummy. On top of that, this dish is absolutely filled with vegetables thanks to the zucchinis I used as the pasta, that's I call it Zasta, haha get it? :p Besides that, this beautiful dish is gluten and lactose free and also vegan!

I hate wasting fruits and veggies and this recipe makes sure that won't happen. I used everything of the zucchini. Put them through your spiralizer and you have the noodles. The hearts and ends you have left from spiralizing are used in the sauce. And by ends I don't mean the real ends, but the ends you have when spiralizing the zucchini in halves. Those real ends are a little too hard for my taste ;).

This recipe is made for four portions, but can be easily made into more or less portions. Just double or divide the recipe by 2 or more.

I hope you will enjoy this as much as me and my family did!


Tomato & Basil Zasta


Ingredients


For the zasta:
- 4 zucchinis (spiralized)

For the sauce:
- the remaining zucchini after spiralizing (the core and ends)
- 2 cloves of garlic
- 1 red onion
- 2 tomatoes
- 4 baby orange peppers
- 8 cherry tomatoes
- handful of black olives
- 2 tbsp capers
- 1 can diced tomatoes
- heaping tsp of oregano
- handful of fresh basil
- sea salt/pepper to taste
- sunflower seeds (roasted if desired)

Method:

Heat up some olive oil in a pan and fruit the finely chopped garlic and onion for several minutes until glowy. 
Dice the tomatoes, cherry tomatoes and orange peppers and add them to the pan. 
Cook for some minutes until the tomatoes and peppers get soft and squishy.
Add the diced tomatoes, olives, capers and oregano and cook for a few more minutes. 
Season with sea salt and pepper to taste.
Turn off the heat and add the roughly chopped basil. 

Devide the zucchini zasta over four plates or bowls, pour over some sauce and top with sunflower seeds and some extra basil. 

Enjoy!



Geen opmerkingen: