woensdag 22 januari 2014

Sour Berry Green Juice

Weer een green juice! Ik heb uiteindelijk toch maar een juicer aangeschaft, omdat ik er stiekem toch heel graag een wilde hebben. Het is een hele investering, maar aangezien ik heb nu elke dag gebruik is het het absoluut waard geweest!

Natuurlijk wilde ik wel een goede aankoop doen, dus heb ik veel rondgehangen op internet om op zoek te gaan naar een goede juicer. In eerste instantie was ik op zoek naar een sapcentrifuge, maar ik kwam er al snel achter dat dat niet hetgeen was waar ik naar op zoek was. Een sapcentrifuge maakt namelijk sap waar nauwelijks voedingsstoffen meer inzitten! Denk je een heerlijk gezond sapje te maken, zitten er helemaal geen vitamines en mineralen meer in. Bovendien blijft er vaak heel veel pulp over. Hartstikke zonde natuurlijk van al dat lekkere groente en fruit.

De oplossing? Een slowjuicer! Een slowjuicer kneust en perst het groente fruit waardoor je een sapje krijgt vol met goede voedingsstoffen. Een sapcentrifuge, daarentegen, centrifugeert waardoor het warm wordt en de vitamines en mineralen kapot gaan. Daarnaast wordt er ook meer sap uit het groeten en fruit geperst met een slowjuicer zodat het pulp ook heel droog is. Een slowjuicer maakt dus meer en gezonder sap!

Dit sapje zit vol met groene groenten en heerlijke bessen. Door de bramen en de limoen heeft een friszure smaak en de aardbeien geven dat lekkere zoetje.

Friszure Bessen Green Juice


Ingrediënten 


- 1 cup spinazie
- 1/2 cup aardbeien
- 1/4 cup bramen
- 1 selderij stengel
- 1/4 komkommer
- 1 limoen
- 1 cup water

Methode


Gooi in deze volgorde de ingrediënten in je (slow)juicer: spinazie, limoen, bramen, aardbeien, komkommer, selderij. Juice alles totdat er bijna niks meer uit komen en gooi dan het water erdoor. 
Heb je geen slowjuicer? Gebruik dan mijn kaasdoek methode die je vind in dit recept.

Genieten maar!




------------------ English -----------------




Another green juice! I finally did buy a juicer, because I secretly really wanted one. It was quit an investment, but because i use it almost everyday it was definitely worth it!

Of course I wanted a good one, so I spent a lot of time searching the web to find a really good juicer. At first I was looking for a regular juicer, but soon enough I found out that that was not something I was looking for. A regular juicer makes juice with almost no vitamins and minerals left! So when you think you are making a lovely healthy juice, you are actually making a juice with just the taste of the fruits and veggies without the benefits of these ingredients. Besides, these juicers always have a lot of waste left after juicing. Really unfortunate...

The solution? A slowjuicer! It crushes and squeezes the fruits and veggies, so that you get a juice with lots of vitamins and minerals. A regular juicer centrifuges the ingredients, which causes it to get really warm so that the vitamins and minerals get lost. Besides, a slowjuicer squeezes much more juice out of the ingredients leaving you with less waste. The result is more and healthier juice!

This juice is full of green veggies and yummy berries. The blackberries and lime give it a fresh and slightly sour taste and the strawberries give it a delicious sweet touch.

Sour Berry Green Juice


Ingredients


- 1 cup spinach
- 1/2 cup strawberries
- 1/4 cup blackberries
- 1/4 cucumber
- 1 celery stick
- 1 lime
- 1 cup water

Method


Throw the ingredients in your (slow)juicer in the following order: spinach, lime, blackberries, strawberries, cucumber, celery. When almost nothing is coming out, throw in the water.
Don't have a slowjuicer? Use my cheesecloth method, which you find in this recipe.

Enjoy!

Coriander pesto

Ik hou van koriander! Het liefst gooi ik het overal door, soep, salades, pasta, op crackers en soms zelfs gewoon zo. Koriander in de vorm van een pesto wilde ik echt al super lang uitproberen en dit is het resultaat. Super lekker en op super veel manieren te gebruiken!

Koriander Pesto

Ingrediënten


- 130 gr koriander
- 100 gr pecorino
- 50 gr walnoten
- 50 gr zonnebloem pitten
- 300 ml olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 2 limoenen 

Methode


Gooi de koriander, de pecorino, knoflook en een beetje van de olie in een keukenmachine en mix alles eventjes fijn. 
Rooster de noten en pitten in een droge pan en gooi het erbij met nog een deel van de olie. Mix alles en voeg het sap van 2 limoentjes toe samen met de rest van de olie en een beetje peper en hymalaya zout (of zeezout) toe. Mix dit tot een gemengd geheel. 

Tip: aangezien dit een groot recept is kun je het altijd delen door 2 of 3, of je giet een deel in ijsblok vormpjes en vriest het in. Zo heb je kleine porties pesto die je kan gebruiken in bijvoorbeeld sauzen of gerechten.

Geniet!



---------------- English ------------------



I just love love love Coriander! I put it in everything, soups, salads, pasta, on crackers, I even sometimes eat it by the leave. Coriander in pesto was something I wanted to try for ages and this is the result. Super delicious and you can use it in so many ways!

Coriander Pesto


Ingredients


- 130 gr coriander (cilantro)
- 100 gr pecorino cheese
- 50 gr walnuts
- 50 gr sunflower seeds
- 300 ml olive oil
- 2 cloves garlic
- 2 limes

Method


Put the coriander, pecorino, garlic and a part of the oil in a food processor and pulse for a little. 
Dry roast the nuts and seeds in a pan and add to the food processor with another part of the oil. Mix everything and add the juice of 2 limes and some pepper and hymalayan salt (or sea salt). Pulse until a pesto consistency.

Tip: because this is a large recipe you can always devide it by 2 or 3, or you can pour a part in ice cube trays and freeze it. Now you have little portions ready, which you can add to, for instance, sauces and dishes.

Enjoy!