vrijdag 28 februari 2014

Roasted Red Pepper & Olive Zasta

Zasta!!
Wat?!
Ja, je hoort het goed, pasta gemaakt van courgette! (zucchini in het engels)
Is dat dan wel lekker?
Ja het is echt heeeeerlijk!

De meeste mensen keken me raar aan toen ik hierover begon, maar mijn zusje en moeder zijn al overtuigd! Ik heb laatst een spiraalsnijder gekocht op internet voor een heel mooi prijsje en ik ben super blij met deze aankoop! Niet alleen kun je er courgette noodles mee maken, maar ook noodles van wortel, komkommer en super veel andere groenten of fruit. En omdat de smaak van courgette heel mild en zacht is, zijn de noodles van de courgette heel goed te gebruiken als vervanging voor pasta in gerechten. Lekker zelfgemaakt sausje eroverheen en klaar!

Vult het dan wel goed, alleen maar courgette? Geloof me, het vult echt super goed! Bovendien kun je lekker veel van deze noodles opscheppen. Reken ongeveer 1 gemiddelde courgette per persoon en je hebt meer dan genoeg.

Een heerlijk en gezond gluten vrij, zuivel vrij en vegan alternatief voor een heerlijk bordje pasta!


Geroosterde Punt Paprika & Olijven Zasta



voor 2 personen

Benodigdheden:


- Spiraalsnijder of evt. een julienne rasp


Ingrediënten


- 2 courgettes
- 4 kleine tomaten
- 1 punt paprika
- 1/4 cup groene olijven
- 1/4 cup zwarte olijven
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- handje verse basilicum
- handje verse koriander
- sap van een halve limoen
- 1 avocado
- 6 cherry tomaatjes
- 2 el olijfolie
- wat pijnboompitjes en zonnebloempitjes


Methode


- Maak van de courgettes noodels en zet ze aan de kant.
- Snijd de punt paprika door de helft, verwijder de zaadjes en grill ze aan beide zijden in een grill pan met een beetje olijfolie.
- Stop de volgende ingrediënten in een keukenmachine: de kleine tomaten, olijven, gegrilde punt paprika in stukjes, basilicum, koriander, limoen sap, 1 el olijfolie en breng het op smaak met wat zout en peper.
- Mix dit geheel tot een mengsel wat nog een beetje korrelig is.
- Snijd de avocado in stukjes en zet dit aan de kant.
- Verhit 1 el olijfolie in een pan en fruit hierin de fijngesneden rode ui en knoflook.
- Voeg de saus uit de keukenmachine toe aan de pan en laat dit even bakken zodat de saus heet is.
- Pop de cherry tomaatjes eventueel nog even in de oven of gebruik ze rauw.
- Rooster de pijnboompitjes en de zonnebloempitjes in een droge pan.
- Pak 2 grote kommen, schep hier de helft van de courgette noodles in en top met de saus, avocado, cherry tomaatjes, pitjes en eventueel nog wat extra koriander en limoen sap.

Eetsmakelijk!



--------------------- English ------------------------



Zasta!!
What?!
Yes, you heard it right, pasta made of zucchinis!
Does that even taste good?
Yes, it tastes delicious!

Most people give me a weird face when I brought this up, but I already convinced my sister and my mother! Not too long ago, I bought myself a spiralizer for a really good price on the Internet and I am really happy with this purchase! Not only can you make noodles out of zucchini, you can also make noodles out of carrots, cucumbers and many more veggies and fruits. And since a zucchini tastes mild and soft, you can easily replace your regular spaghetti for zucchini noodles. Make a yummy homemade pasta sauce to pair with it and you done!

But is this even filling? Trust me, it fills you up really well! Besides, you can have a huge plate of it. Take 1 medium sized zucchini per person and you have more then enough.

A yummy and healthy gluten free, dairy free and vegan alternative for a delicious pasta dish!

Roasted Red Pepper & Olive Zasta


For 2 persons

Kitchen tools required:


- Spiralizer or you can even use a julienne grater.


Ingredients


- 2 zucchini's
- 4 small tomatoes
- 1 red pepper
- 1/4 cup green olives
- 1/4 cup black olives
- 1 red onion
- 2 garlic cloves
- 1 hand of fresh basil
- 1 hand of fresh coriander (cilantro in US)
- juice of 1/2 lime
- 2 tbsp olive oil
- 1 avocado
- 6 cherry tomatoes
- some pine nuts and sunflower seeds


Method


- Spiralize 2 zucchini's and set aside.
- Cut the red pepper in half, remove the seeds, put both sides on a grill pan and grill them on both sides with a little olive oil.
- Put the following ingredients in a food processor: the small tomatoes, olives, grilled red pepper in pieces, basil, coriander, lime juice, 1 tbsp of olive oil and bring to taste with some salt and pepper.
- Process this until you have a still somewhat lumpy mixture.
- Cut the avocado in pieces and set aside.
- Heat up 1 tbsp of olive oil in a pan and fruit the chopped red onion and garlic in it.
- Add the sauce from your food processor and stir until the sauce is hot.
- roast te cherry tomatoes in the oven if you desire.
- dry roast some pine nuts and sunflower seeds.
- Get 2 big bowls, divide de noodles over the bowls and top with the sauce, avocado, cherry tomatoes, pine nuts and sunflower seeds and if you desire, some extra coriander and lime juice.

Enjoy!


donderdag 27 februari 2014

Mango Oats

Super simpel, maar heel erg lekker!

Mango Havermout


Ingrediënten


- 40 gr havermout
- 250 ml soja melk
- 1/2 mango
- 1 gedroogde vijg
- beetje moerbei bessen
- beetje goji bessen
- sprinkel cacao nibs
- flinke snuf kaneel

Methode


Verwarm de soja melk en de havermout al roerend in een pannetje tot het begint te bubbelen. Zet het vuur lager, voeg een deel van de mango en de kaneel toe en blijf roeren tot een papje. Giet het geheel in een kom en top met de rest van de mango, moerbei bessen, cacao nibs en goji bessen.

Eetsmakelijk!



-------------- English -------------


Super simple, but really delicious!

Mango Oats


Ingredients


- 40 gr oats
- 250 ml soy milk
- 1/2 mango
- 1 dried fig
- some mulberries 
- some goji berries
- sprinkle of cacao nibs
- big pinch of cinnamon


Method


Heat up the soy together with the oats in a small pan on high heat while stirring until it starts to bubble. Lower the heat, add a part of the mango and the cinnamon and keep stirring until your desired consistency. Pour the oats in a bowl and top with the rest of the mango, goji berries, mulberries, pieces of dried fig and the cacao nibs.

Enjoy!


Carrot "Cream" Cake Swirl Oats

Dit moet je een keer proberen! Een romige havermout met een heerlijke saus erdoorheen geroerd. Net alsof je een stuk wortel taart eet maar dan zonder alle slechte vetten en suikers! Een zuivel-vrij, suikervrij, en heerlijk zoet havermout recept dat mag.

Wortel "Room" Taart Swirl Havermout


Ingrediënten


Voor de havermout:


- 40 gr havermout
- 250 ml rijst melk
- 1/2 cup geraspte wortel (of wortel pulp uit je slowjuicer)
- 1/2 bevroren banaan
- flinke snuf koek en speculaas kruiden
- flinke snuf kaneel
- paar goji bessen
- 1 gedroogde vijg
- paar cacao nibs


Voor de Pindakaas Ahorn Swirl:

- 1 el pindakaas
- 1 el rijst melk
- 2 tl ahorn siroop

Methode


Doe de halve banaan, wortel en de rijst melk in een keukenmachine en mix alles tot een romig geheel.
Giet het mengsel met de havermout in een pannetje en verwarm het al roerend op hoog vuur tot het begint te bubbelen. Zet het vuur lager en voeg alle kruiden toe. Roer tot een papje en giet het in een kom.
Mix de pindakaas, rijst melk en de ahorn siroop tot een glad geheel.
Swirl het pindakaas mengsel door de havermout en top met de stukjes gedroogde vijg, cacao nibs en goji bessen.

Eetsmakelijk!



--------------------- English -------------------



You've got to try this! A creamy carrot cake oatmeal recipe with a delicious sauce swirled through it. Just as if you are eating a big piece of carrot cake without all the sugars and bad fats! A dairy-free, sugarfree and deliciously sweet completely guilt free oatmeal recipe.

Carrot "Cream" Cake Swirl Oats


Ingredients


For the oats:

- 40 gr oats
- 250 ml rice milk
- 1/2 cup shredded carrot (or carrot pulp from your slow juicer)
- 1/2 frozen banana
- big pinch gingerbread spice
- big pinch cinnamon
- some goji berries
- some cacao nibs
- 1 dried fig


For the Peanut Butter Maple Swirl

- 1 tbsp peanut butter (sugarfree)
- 1 tbsp rice milk
- 2 tsp maple syrup

Method


Put the banana, carrot and rice milk in a food processor and pulse until a creamy consistency.
Heat this with the oats in a small pan while stirring until it starts to bubble. Lower the heat and add the spices. Keep stirring until it reaches your desired consistency and pour the oats in a bowl.
Mix the pb, rice milk and maple syrup until smooth and well combined.
Swirl the pb mixture through the oats and top with the cacao nibs, goji berries and pieces of dried fig.

Enjoy!

Raw Chocolate Bon Bons

Het is bijna Valentijns Dag! En wat is Valentijns Dag zonder een grote doos vol met hartvormige chocolade bonbons?! Nog beter zelfs: een grote doos vol met hartvormige chocolade bonbons die èn super lekker zijn èn super gezond!! Ja, je hoort het goed, ik heb een recept in elkaar geknutseld voor gezonde, lekkere en prachtige 'raw' chocolade bonbons en natuurlijk deel ik die met jullie. Deel deze bonbons met je geliefde of eet ze lekker allemaal zelf op zonder je schuldig of misselijk te voelen.

De perfecte gezonde lekkernij voor Valentijns Dag. Maar Valentijns Dag of niet, ik zou deze nog veel vaker maken als ik jou was, ik ga dat in ieder geval wel doen!

Deze 'Raw' Chocolate Bonbons zijn:
- 100% rauw
- Suiker vrij
- Zuivel vrij
- Gluten vrij
- Vegan

'Raw' Chocolade Bonbons


Ingrediënten


- 4 el kokos olie
- 4 rauwe cacao poeder
- 2 el dadelstroop
- 1/4 cup verse dadels

Toppings


- goji bessen
- kokos

Methode


- Zet een kom in een klein laagje heet water in de gootsteen en schep de kokosolie in de kom.
- Wanneer het compleet gesmolten is mix de cacao erdoor.
- Mix hierna de dadelstroop erdoor.
- Vermaal de dadels in een keukenmachine tot een pasta.
- Roer de dadel pasta erdoor tot het een beslag-achtig papje is.
- Schep het chocolade mengsel in hartvormige siliconen vormpjes, of elk andere vormpjes.
- Top met de goji bessen en de kokos
- Stop dit in de vriezer voor ten minste 3 uur of een hele nacht.
- Bewaar de bonbons in de vriezer of in de koelkast.

Geniet ervan!



----------------------- English --------------------------




It's almost Valentine's Day! And what is Valentine's Day without a big box of heart shaped chocolates?! It gets even better: a box full of heart shaped chocolates that are super delicious and healthy!! Yes, that's right, I created a recipe for healthy, delicious and beautiful raw chocolate bon bons and I will share it with all of you. Share these babies with a loved one or keep them all to yourself completely guilt free.

A perfect Valentine's Day treat that is full of health benefits. But whether it's Valentine's day or not, I should make these a lot more often if I where you, I know I will!

These Raw Chocolate Bon Bons are:
- 100% Raw
- Sugarfree
- Dairy free
- Gluten free
- Vegan

Raw Chocolate Bon Bons


Ingredients


- 4 tbsp coconut oil
- 4 tbsp raw cacao 
- 2 tbsp date syrup
- 1/4 cup fresh dates

Toppings


- goji berries
- desiccated coconut

Method


Put a bowl in a thin layer of hot water and add the coconut oil into the bowl.
When its fully melted, whisk in the cacao powder.
Then, whisk in the date syrup.
Put the dates in a food processor en process until a paste.
Stir in the date paste, and combine everything until you have got a smooth consistency.
Spoon the 'batter' in heart shaped silicone molds, or any other mold if you don't have heart shaped ones.
Top with the goji berries and the coconut.
Put in the freezer for at least 3 hours or overnight.
Keep these bon bons in the fridge or the freezer.

Enjoy!

Apple & Gingerbread Spice Cake

Nu ik suiker vrij eet zijn er toch een paar dingen die ik best mis af en toe. Ontbijtkoek appelcake en speculaas vallen hier absoluut onder. Een echt goed recept dat me aansprak kon ik niet vinden, dus na wat nadenken ben ik zelf de keuken in gedoken om weer eens lekker te experimenteren. En toen is deze heerlijke cake geboren, want wat is beter dat de dingen die ik mis combineren in een geweldige cake?! De geur die zich verspreidde door het hele huis tijdens het bakken was echt hemels!! En toen ik het eerste plakje proefde was ik de ontbijtkoek, appelcake en speculaas al lang vergeten! Dus snel de keuken in en geniet, net als ik, van deze heerlijk kruidige cake met appel, banaan en dadels.

Deze cake is:
- Tarwe vrij
- suiker vrij
- zuivel vrij
- olie vrij

Appel & Speculaas Kruiden Cake


Ingrediënten


- 250 gr volkoren spelt meel
- 15 gr bakpoeder
- 2 tl kaneel
- 2 tbsp koek en speculaas kruiden
- 1/2 tl zout
- 2 scharrel eieren
- 1/2 el vanille extract
- 2 zoete appels
- 4 bananen
- 10 verse dadels
- 1/3 cup heet water

Method


- Verwarm de oven voor op 180 graden C.
- In een kom, mix de spelt meel, bakpoeder, kruiden en zout en zet aan de kant.
- Mix de dadels en het water in een keukenmachine tot een pasta, voeg de bananen toe en mix alles tot een gladde massa.
- Klop in een grote kom, de eieren en vanille luchtig met een mixer.
- Voeg het bananen dadel mengsel erbij en mix dit even mee.
- Spatel de droge ingrediënten er door en roer dit goed totdat alles is vermengd.
- Rasp de appel en roer dit door het beslag.
- Giet het beslag in een bakblik ingevet met kokosolie.
- Bak de cake voor ongeveer 60 minuten en laat even afkoelen.

Genieten maar!



-------------------- English --------------------



Now that I eat sugar free, there are some things I do miss sometimes. Dutch gingerbread cake, apple cake and Dutch gingerbread cookies are definitely some of those things! I couldn't find any good recipes, so after some thinking I decided to dive into the kitchen and started experimenting. That is how this cake was born, cause what is better that combining the things I miss into one yummy cake?! The smell that spread through the house while baking this cake was heavenly!! And after tasting the first slice I had already forgotten the Dutch gingerbread cake, apple cake and Dutch gingerbread cookies! So move yourself into the kitchen and indulge in this delicious spiced cake with apple, banana and dates.

This cake is:
- Wheat free
- Sugar free
- Dairy free
- Oil free

Apple & Gingerbread Spice Cake


Ingredients


- 250 gr whole wheat spelt flour
- 15 gr baking powder
- 2 tsp cinnamon
- 2 tbsp gingerbread spice
- 1/2 tsp salt
- 2 free range eggs
- 1/2 tbsp vanilla extract
- 2 sweet apples
- 4 bananas
- 10 fresh dates
- 1/3 cup hot water

Method


- Pre-heat the oven on 180 degrees C (350 F)
- In a bowl, combine the flour, baking powder, spices and salt and set aside.
- In a food processor, pulse the dates and the water until a paste.
- Add in the bananas and process until a smooth consistency.
- In a large bowl, beat the eggs and vanilla until fluffy.
- Add the banana date mixture and mix it together.
- Add the flour mixture and blend this with a spatula until combined.
- Grate the apples and mix this into the batter.
- Grease a cake tin with coconut oil and pour in the batter.
- Bake the cake for around 60 minutes until golden and let it cool for a little.

Enjoy!

Banana Carrot Bread

Laatst kreeg ik een vraag of ik ook recepten had voor glutenvrije varianten op mijn cakes. Aangezien ik zelf ook niet echt een fan ben van gluten en het daarom alleen eet in de vorm van spelt, ben ik aan de slag gegaan in de keuken om een heerlijke glutenvrije cake te maken met wortel, bananen en dadels. Heel spannend natuurlijk, want ik had geen idee hoe de cake uit de oven zou komen. Alle spanning was gelukkig helemaal niet nodig, want het resultaat was super lekker! 

Dus iedereen die geen gluten kan verdragen, het liever niet eet of gewoon zin heeft in een heerlijk gezond plakje cake, hier is het antwoord: Bananen Wortel Brood!

Deze cake/brood is:
- Glutenvrij
- Suikervrij
- Zuivel vrij
- Olie vrij


Bananen Wortel Brood


Ingrediënten


- 125 gr boekweitmeel
- 125 gr rijst meel
- 1/2 tl xanthan gom
- 15 gr bakpoeder
- 1/2 tl zout
- 1/2 tl kaneel
- 1/2 el vanille extract
- 2 scharrel eieren
- 2 cup geprakte bananen (ongeveer 5 kleintjes)
- 1/2 cup ontpitte verse dadels
- 1/2 cup water
- 1 cup wortel pulp van je slowjuicer (of geraspt, maar knijp het water er dan goed uit)
- 1/2 cup walnoten

Methode


- Verwarm de oven voor 180 graden C.
- Meng de melen, bakpoeder, kaneel, xanthan gom en zout in een kom en zet aan de kant
- Mix de dadels met het water in een keukenmachine tot een pasta en mix het met de geprakte bananen.
- In een beslagkom, mix met een mixer de eieren en de vanille extract luchtig.
- Meng het meel erdoor met een spatel.
- Spatel het bananen dadel mengsel erdoor.
- Hak de walnoten grof en spatel ze door het beslag heen.
- Vet een cake blik in en giet het beslag er in.
- Bak het brood voor 50-60 minuten goudbruin.

Eetsmakelijk!




------------------------ English -----------------------




Not so long ago somebody asked me if I also had a gluten free recipe for my cakes, because she was gluten intolerant. Since I am not a fan of gluten myself and only eat it sometimes in the form of spelt, I started baking in the kitchen to create a delicious gluten free cake recipe with carrot, bananas and dates. Super tricky of course, because I had no idea how the cake was going to turn out. Luckily, al the stress was for nothing because the result was absolutely delicious!

So to everyone who is gluten intolerant, just doesn't want to eat gluten or just wants a slice of a healthy and yummy cake, here is the answer: Banana Carrot Bread!

This cake/bread is:
- Gluten free
- Saugar free
- Dairy free
- Oil free


Banana Carrot Bread


Ingrediënten


- 125 gr buckwheat flour
- 125 gr rice flour
- 1/2 tsp xanthan gum
- 15 gr baking powder
- 1/2 tsp salt
- 1/2 tsp cinnamon
- 1/2 tbsp vanilla extract
- 2 free range eggs
- 2 cups mashed bananas (around 5 small ones)
- 1/2 cup fresh pitted dates
- 1/2 cup water
- 1 cup carrot pulp of your slow juicer (or use grated carrot but make sure you squeeze the water out)
- 1/2 cup walnuts

Method


- pre-heat the oven on 180 degrees C (or 350 F).
- Combine both the flours, baking powder, cinnamon, xanthan gum and salt in a bowl and set aside.
- Mix the dates with the water in a food processor until it is a paste and mix with the mashed bananas.
- In a big bowl, beat the eggs with the vanilla extract until fluffy.
- Stir in the flour mixture.
- Stir in the banana mixture.
- Roughly chop the walnuts and mix them through the batter.
- Grease a cake tin and pour in the batter.
- Bake the bread for around 50-60 minutes until golden.

Enjoy!

woensdag 26 februari 2014

Blueberry Bounty Oats

Afgelopen zaterdag deed ik weer mijn wekelijkse ronde op de markt en toen heb ik een hele kokosnoot gekocht. Dit was de eerste keer dat ik er een kocht in Nederland, meestal koop ik ze langs de straat als ik op vakantie ben in Azië. Dus eenmaal thuis stond ik voor een hele uitdaging: hoe krijg je zo'n ding open?! Na een beetje zoeken op internet en heel wat keren met een hakmes er op los te hebben geslagen, brak ie eindelijk in tweeën. Het sap had ik er al uit laten lopen door een gaatje. Het vlees en het sap zijn zo lekker! Dit ga ik zeker vaker kopen, ookal is het een hels karwei om tot het lekkers in de kokosnoot te komen.

De ideeën borrelde natuurlijk gelijk weer op en kwam ik tot deze heerlijke combinatie: chocolade en kokos! In de ongezonde vorm bijvoorbeeld te koop als Bounty repen. Misschien erg lekker, deze snoeprepen, maar niet echt goed voor je. En daarom heb ik hier een lekker bounty havermout receptje voor je, gezond en lekker! Met de toevoeging van blauwe bessen, want ja, wie houdt hier nu niet van?!

De chocolade pinda spread zou je ook snel zelf kunnen maken, mix een lepel suikervrije pindakaas met een klein beetje cacao en bijvoorbeeld een scheutje agave siroop.

Blauwe Bessen Bounty Havermout


Ingrediënten


- 40 gr havermout
- 250 ml soja melk
- 1 1/2 el geraspte kokos (vers is t lekkerst)
- flinke snuf kaneel
- 1 tl maca poeder
- 1/4 cup blauwe bessen
- 1 el Dark Chocolate Dreams peanut butter (of elke andere gezonde chocolade spread)
- beetje cacao nibs
- stukjes verse kokos


Methode


Giet de soja melk en de havermout in een pannetje en verwarm dit al roerend totdat het bubbelt. 
Voor een snellere manier: laat de melk en de havermout samen een nacht in de koelkast staan, de volgende ochtend hoeft het dan alleen verarmd te worden in een pannetje. 
Zet het vuur lager, voeg de kaneel en de geraspte kokos toe en blijf roeren tot je gewenste dikheid. Zet het but uit en roer de maca er door. Giet dit mengsel in een kom en top met de blauwe bessen, stukjes kokos, chocolade spread en cacao nibs.

Eetsmakelijk!



------------------- English --------------------



Last Saturday I did my weekly shopping at the market when I came across a big hairy coconut. Since I have never bought one here in the Netherlands, because I normally only buy them on my vacations to Asia, I thought I give it a try and bought one. Once home I was faced with a big challenge: How do you open these things?! So after searching the internet and hitting the crap out of the coconut I finally cracked it in two. Luckily, I let the juice already out through a small hole. Seriously, the flesh and the juice are so so good!! Even though it is so hard getting to the good stuff, I am definitely buying these fruits much more often,

Of course lots of ideas instantly popped up in my head and that's how I came to this delicious combination: chocolate and coconut! Mostly available in the form of unhealthy treats like Bounty bars. These might be really yummy, but they are unfortunately not that good for you. That's why I came up with this yummy bounty flavored oatmeal recipe, one that is healthy and delicious! With the addition of some blueberries, because hey, who doesn't love those?!

You can easily make a chocolate peanut spread yourself by mixing one spoon of sugarfree peanut butter with some cacao powder and, for instance, agave syrup.

Blueberry Bounty Oats



Ingredients


- 40 gr oats
- 250 ml soy milk
- 1 1/2 freshly grated coconut
- big pinch of cinnamon
- 1 tsp maca powder (optional)
- 1/4 cup blueberries
- 1 tbsp Dark Chocolate Dreams peanut butter (or any other healthy chocolate spread)
- some cacao nibs
- pieces of chopped fresh coconut


Methode


Pour the oats and the milk in a small pan and keep stirring until it starts to bubble.
For a quicker version: let the oats and the milk stand in the fridge overnight, the next day you only need to warm this up on the stove.
Lower the heat, add the cinnamon and grated coconut, and keep stirring until your desired consistency. Turn off the heat and stir in the maca. Pour the mixture in a bowl and top with the blueberries, pieces of fresh coconut, chocolate spread and cacao nibs.

Enjoy!



dinsdag 25 februari 2014

Carrot Cake Baked Oats

Jaaa hier is ie dan! Mijn recept voor gebakken havermout, met de smaken van een worteltjes taart. En dit recept is ook nog eens suiker, zuivel en gluten vrij en ook nog eens vegan!

Toen ik dit at had ik echt het gevoel dat ik een heerlijk smeuïg en luchtig worteltaartje zat te eten! Bovendien is het prima een avond van te voren al voor te bereiden, dus ook een snel en gemakkelijk recept voor als je s'ochtends geen zeeën van tijd hebt.



Gebakken Worteltjes Taart Havermout


Ingrediënten 


- 1/3 cup havermout
- 1/4 cup rijst melk
- 1 medium banaan
- 1/2 cup geraspte wortel 
- 1/2 el gebroken lijnzaad 
- 1 1/2 el water
- 1/4 tl bak poeder
- 1/4 tl kaneel
- 1/4 tl koek en speculaas kruiden

Toppings


- gehakte walnoten
- goji bessen
- 1 el pindakaas
- bij pollen

Methode


Mix het water met het lijnzaad en laat het ten minste 10 min staan in de koelkast totdat het een slijmerige vorm heeft aangenomen, dit is de vervanger voor een eiwit. (Kan ook een dag van te voren in de koelkast worden gezet) 
Prak 3/4 van de banaan fijn.
In een oven bestendige kom, mix de havermout met de bakpoeder, kruiden, wortel, banaan melk en het lijnzaad 'ei'.
Top met de overige plakjes banaan.
Bak voor ongeveer 25-30 minuten in een voorverwarmde oven (180 graden C)
Top het geheel na het bakken met toppings naar keuze. Ik heb gekozen voor pindakaas, goji bessen, bij pollen en gehakte walnoten. Een beetje honing of ahorn siroop erover is ook erg lekker.

Je kan ook het mengsel, zonder de bakpoeder, een avond van te voren maken en afgedekt in de koelkast bewaren, de volgende ochtend hoef je dan alleen de bakpoeder toe te voegen en het te bakken in de oven.

Eetsmakelijk!



----------------- English -----------------



Yes! Here it is! My recipe for baked oatmeal, with the flavors of a delicious carrot cake. And this recipe is sugar, dairy and gluten free and vegan as well! 


When eating this, I seriously felt like I was eating a fluffy and moist carrot cake! On top of that is this recipe easily prepared the night before, so it is also a very easy and quick recipe if you don't have that much time in the morning.


Baked Carrot Cake Oats


Ingredients


- 1/3 cup oats
- 1/4 cup rice milk
- 1 medium banana
- 1/2 cup grated carrot (or carrot pulp from the juicer)
- 1/2 tbsp flax meal
- 1 1/2 tbsp water
- 1/4 tsp baking powder
- 1/4 tsp cinnamon
- 1/4 tsp gingerbread spice

Toppings


- 1 tbsp peanut butter
- goji berries
- crushed walnuts 
- bee pollen 

Method


Mix the water with the flax meal and let it sit in the fridge for at least 10 minutes until gooey, this is a replacement for an egg white. (Can be done the night before)
Mash 3/4 of the banana.
In an oven proof bowl, mix the oats with the baking powder, spices, carrot, banana, milk and flax 'egg'.
Top with the rest of the banana.
Bake this for around 25-30 minutes until golden in a pre-heated oven. (180 degrees C/350 F)

After baking, top with your toppings of choice. I used peanut butter, goji berries, bee pollen and crushed walnuts. A drizzle of honey or maple syrup is yum too.

You can prepare the mixture the night before, this way you only have to put it in the oven and bake it in the morning.


Enjoy!