vrijdag 28 maart 2014

Strawberry Cheese Cake Oats

Jaaa, dit gaan jullie lekker vinden! Een heerlijke kom havermout, Strawberry Cheesecake style! Vooral voor de vegans en mensen met een lactose intolerantie onder ons is dit een geweldig recept. De roomkaas in dit recept is namelijk gemaakt van cashew noten(!) en geen zuivel. Compleet plantaardig dus en ook nog eens lekker gezond. Het recept voor de Cashew Roomkaas staat ook op mijn blog en is echt super makkelijk te maken met maar een paar ingrediënten. In combinatie met de aardbeien en havermout maakt dit alles een super romig, lekker en gezond ontbijtje.

Meer woorden heb ik hiervoor niet nodig, gewoon zelf uitproberen!


Strawberry Cheesecake Havermout


Ingrediënten


- 40 gr havermout (ik gebruik gluten vrij)
- 250 ml ongezoete amandel melk
- flinke snuf kaneel
- 1/2 cup aardbeien
- 1 el Cashew Roomkaas
- goji bessen

Methode


Ik week de havermout en de amandel melk altijd een nacht in de koelkast om het beter verteerbaar te maken en de bereidingstijd te verkorten, maar dit is optioneel. Giet beide ingrediënten in een pannetje op hoog vuur. Roer totdat het begint te bubbelen en zet het vuur lager. Voeg de kaneel en een deel van de aardbeien toe en roer het tot een papje. Zet het vuur uit en giet de havermout in een kom. Top met de rest van de aardbeien, goji bessen en een lepel Cashew Roomkaas. Besprenkel het geheel eventueel met een beetje agave siroop.

Eetsmakelijk!




------------------------- English -------------------------




Yes people, you are going to love this! A delicious bowl of oats, Strawberry Cheesecake style! Especially for vegans and for those who are lactose intolerant this is the perfect recipe. This because the cream cheese in this recipe is made of cashews(!) instead of dairy.Completely plant based and thus also healthy. The recipe for the Cashew Cream Cheese can be found on my blog and is super easy to make, with just a few ingredients. In combination with the strawberries and oats this makes a super creamy, delicious and healthy breakfast.

No more words needed, just find out for yourself!


Strawberry Cheesecake Oats


Ingredients


- 40 gr oats (I used gluten free)
- 250 ml unsweetened almond milk
- big pinch of cinnamon
- 1/2 cup strawberries
- 1 tbsp Cashew Cream Cheese
- goji berries

Method


I always soak the oats in the almond milk overnight in the fridge to make it easier to digest en to speed up the cooking process, but this is optional. Pour both ingredients in a small pan on high heat and stir until is starts to bubble. Turn the heat down and add a part of the strawberries and the cinnamon. Stir until your desired consistency and pour the oats in a bowl. Top with the rest of the strawberries, Cashew Cream Cheese and goji berries.

Enjoy!

dinsdag 25 maart 2014

Cashew Cream Cheese

Toen ik voor het eerst het idee zag om 'zuivel' te maken van cashew noten was ik echt super benieuwd, hoe doe je dit?! Aangezien ik niet zo goed tegen zuivel kan en kaas dus maar heel af en toe eet was ik razend enthousiast! Ik hou super van kaasjes en roomkaasjes en dit is dus de manier om ook van die romige heerlijkheid te kunnen genieten zonder de nadelen van zuivel. 

Een tijdje terug had ik mijn eerste ervaring met cashew noten kaas en wel in de vorm van een 'raw' cheesecake die ik heb gemaakt tijdens een workshop bij een bloggersbijeenkomst. Erg leuk en ook erg lekker! De romigheid van die cheesecakejes was echt perfect. Dus je snapt het al, zoiets wilde ik ook zelf maken. 

En toen is deze vegan roomkaas spread ontstaan. Een roomkaas zonder room maar wel met de romigheid, textuur en smaak die je zou verwachten van een roomkaasje. 


Cashew 'Roomkaas'


Ingrediënten


- 1 cup cashew noten
- 1 limoen
- 1/2 tl appel cider azijn
- snuf grof zee zout

Methode


- week de cashews minstens 4 uur in water. Ik heb ze een nachtje laten staan, maar 4 uur zou voldoende moeten zijn
- Giet het water af en doe de noten in een keukenmachine.
- Mix dit totdat het een hele fijne vorm heeft aangenomen.
- voeg nu het sap van 1 limoen, de azijn en de zout toe.
- Mix dit alles voor een tijdje totdat je een mooi gladde pasta hebt.
- schep het in een afsluitbare pot en je 'roomkaas' is klaar!

Geniet ervan!





----------------------- English -------------------





When I first came accros this idea to make dairy product out of cashew nuts I was beyond curious, how in the world do you make this?! Seen the fact that I can't handle dairy products that well and eat cheese only in very limited amounts, I reacted really enthusiastic. I really really love all sorts of cheese and this is the perfect way to enjoy the creaminess of cream cheese without all the disadvantages of dairy!

Not so long ago I had my first experience with vegan cheese and that in the form of a raw cheesecake that I made at a workshop during a bloggers meeting. A lot of fun and also a lot of deliciousness! The creaminess of these little treats were perfect. So yes you guessed it, I needed to make this myself.

And that is how this vegan cream cheese spread was born. A cream cheese without the cream but with the creaminess, texture and flavor you would expect a cream cheese to have.


Cashew Cream Cheese


Ingredients


- 1 cup cashews
- 1 lime
- 1/2 tsp apple cider vinegar
- pinch coarse sea salt

Method


- Soak te cashews for at least 4 hours in water. Ik let them soak overnight, but 4 hours should be enough.
- Drain the cashews and put them in a food processor.
- Pulse until a very fine mixture.
- Add the lime juice, apple cider vinegar and salt.
- Pulse until you have a smooth paste.
- Scoop it in a glass jar and your cream cheese is ready!

Enjoy!