donderdag 3 april 2014

Carrot Orange Ginger Boost

Een fel oranje sapje waar je helemaal happy van wordt. Een glas van dit sapje is ideaal om je dag mee te beginnen, bomvol vitamines voor een echte boost.


Wortel Sinaasappel Gember Boost


Ingrediënten


Voor 0,75 L sap

- 2 cups wortel
- 2 el verse gember
- 3 sinaasappels
- 1/2 granaatappel
- 1-2 cups gefilterd water

Methode


Gooi alles in je slowjuicer, afsluitend met het water, en laat die z'n werk doen.
Drink het gelijk of giet het sap in een glazen fles, zo kan je het een aantal dagen bewaren in de koelkast.

Geniet ervan!




----------------------- English ------------------------




A bright orange juice which will make you happy instantly. Start your day with a glass of this juice and it will give you an amazing boost full of vitamins.


Carrot Orange Ginger Boost


Ingredients


Makes 0,75 L of juice

- 2 cups carrots
- 2 tbsp ginger
- 3 oranges
- 1/2 pomegranate
- 1-2 cups filtered water

Method


Throw everything in your slowjuicer, finishing with the water, and let it do its job.
Drink right away or pour the juice in a glass bottle, this way you can keep it in the fridge for a couple days.

Enjoy!

dinsdag 1 april 2014

Een horeca-suikerbelasting in Utrecht? Nee joh! 1 April!

Ja sommigen hadden misschien al een vermoeden.. Flauw he :p

Maaaar, KOOF is absoluut geen grap en dit superleuke saladebarretje in Utrecht serveert suiker vrije, super gezonde en echt heerlijke salades! Ik ben al vaste klant en het is mijn go to plekje als ik een lekkere lunch wil halen voor mijn lange colleges. 

Echt even langs gaan dus!

http://www.koof-utrecht.nl
Boven Clarenburg 35
3511 CR Utrecht

Een horeca-suikerbelasting in Utrecht? Nee joh! 1 April!


Gister berichtten we over een e-mail van de Utrechtse wethouder Everhardt aan Soep en Saladebar KOOF. De e-mail ging over het voorgenomen besluit om een horeca-suikerbelasting in te voeren die de horecaprijzen in Utrecht tot wel 40% zou doen stijgen.

Guess what. Dit was een 1 aprilgrap en publiciteitsstunt van Soep & Salade bar KOOF!

KOOF start vandaag een crowdfundcampagne en heeft ons gevraagd mee te helpen bij de promotie van hun campagne. Dat vonden wij natuurlijk een hartstikke leuk plan, want we gunnen Utrecht een gezonde afhaalplek met lekker eten.

Wil jij KOOF ook een handje helpen? Doe dan mee met de crowdfundcampagne en ga vooral snel een keertje bij ze langs!


Nogmaals bedankt!

KOOF
Marieke, Zelda, Jannneke en Sijmen








<a href="http://www.bloglovin.com/blog/11208823/?claim=b4juqrs7xdf">Follow my blog with Bloglovin</a>


maandag 31 maart 2014

Suikerbelasting in Utrecht?!


Voor al mijn Nederlandse lezers heb ik iets met jullie te delen.
Dit artikel kreeg ik vanochtend in mijn mailbox via vrienden uit Utrecht, waar ik studeer.
Het is zo verbazingwekkend dat ik het wel met jullie moet delen. 

Maar ik geen toe, aangezien ik zelf suikervrij eet vindt ik dit niet heel onplezierig om te lezen. Bovendien is er ook eindelijk een saladebar in Utrecht, genaamd KOOF, die compleet suikervrij serveert!

Hier het bericht:

Horecaprijzen Utrecht 40% hoger in 2015?


In de Utrechtse gemeenteraad is opschudding ontstaan over een gelekte e-mail van wethouder Victor Everhardt aan KOOF, een Utrechtse horecagelegenheid met gezonde voeding. In de e-mail schrijft Everhardt dat de stad Utrecht in 2015 onderdeel wordt van een pilotproject van de EU, waarbij een horeca-suikerbelasting de strijd met obesitas moet aangaan. In de praktijk kan dit betekenen dat niet alleen frisdrank, maar ook een biertje of een broodje gezond in Utrecht tot wel 40% in prijs zal stijgen.

Wethouder Everhardt, in Utrecht bekend van de Gezonde Wijkaanpak, refereert in de e-mail aan succesvolle projecten in de Verenigde Staten. “Voorkomen is beter dan genezen en meerdere experimenten in de VS laten zien dat voorkomen kán met een horeca-suikerbelasting. Door prijzen van producten met suiker in horeca te laten stijgen dwingen we uitbaters te reageren. De prijsstijging kan ook voor producten met verborgen suikers oplopen tot wel 40%, consumenten zullen daardoor eerder kiezen voor het gezonde alternatief", aldus de wethouder. Hij vervolgt: "Jullie van KOOF zitten met je suikervrije menu wat dat betreft aan de goede kant van de medaille. Andere Utrechtse horeca zullen in 2015 hun menu flink moeten aanpassen."



Hoewel de pilot nog niet publiekelijk bekend is lijkt het er op dat Utrecht niet ontkomt aan de suikertax. Everhardt: “…het Utrechtse college van B en W is overeengekomen vanaf 1 januari 2015 te starten met de pilot van de EU. Het ministerie heeft haar akkoord al gegeven.” Naar verluid kan Utrecht rekenen op een flinke subsidie vanuit Brussel.

KOOF bekent noch ontkent het e-mailcontact met de wethouder. “Wij maken onze e-mailtjes niet openbaar, maar als iemand lekker én gezond eten wil komen afhalen kan dat bij ons”.  De Utrechtse VVD fractie heeft laten weten furieus te zijn over de plannen en aangekondigd stappen te gaan ondernemen tegen dit "bizarre besluit". 

Waar eerder al hart- en vaatziekten en diabetes werden toegeschreven aan suiker, laten recente onderzoeken zien dat er nog veel meer gezondheidsklachten worden versterkt door een teveel aan suiker. Een verstoorde darmflora en spijsverstoring bijvoorbeeld, veroorzaakt door gisting. Versnelde veroudering, minder goed functioneren van enzymen en hormonen. Maar ook emotionele problemen: door overmatig suikergebruik kan je prikkelbaar, onrustig of hyperactief worden.

Wethouder Everhardt was niet bereikbaar voor een reactie.