zaterdag 26 april 2014

Apple Bomb Juice

Weer een sapje! Dit keer eentje op verzoek van mijn moeder. Ze is naar Londen geweest en had daar ergens een sapje besteld met appel, munt en gember. Heerlijk vond ze de combinatie! Mijn nieuwsgierigheid was toen ook wel aardig gewekt en omdat ik de combinatie erg lekker vond klinken ben ik gelijk met mijn slowjuicer aan de gang geweest. Het resultaat? Nou echt heel erg lekker! Zoet door de appels, fris door de munt en met een lekkere kick dankzij de gember. 

Het liefst begin ik mijn morgen met een sapje, en deze zorgt voor heerlijke frisse start van de dag. Goed voor je spijsvertering en ontgiftend voor het lichaam!

Apple Bomb Sap


Ingrediënten


Voor 0,75 L sap

- 5 zoete appels
- 1 el verse gember wortel
- 1/4 cup verse munt blaadjes
- 1 cup gefilterd water



Methode



Gooi alles in je slowjuicer, afsluitend met het water, en laat die z'n werk doen.
Drink het gelijk of giet het sap in een glazen fles, zo kan je het een aantal dagen bewaren in de koelkast.

Geniet ervan!




-------------------------- English --------------------------





Another juice! This time on my mother's request. She went to London and ordered a juice somewhere with apple, ginger and mint. She absolutely loved this combination and asked me if I could make it. My curiosity was quite big after the story so I grabbed my slowjuicer and went with it. The result? Absolutely amazing! Sweet from the apples, freshness from the mint and a spicy touch thanks to the ginger.

I love to have a juice in the morning before breakfast and this one will refresh instantly, great for digestion and detoxification!


Apple Bomb Juice


Ingredients


For 0,75 L juice

- 5 sweet apples
- 1 tbsp fresh ginger
- 1/4 packed cup fresh mint leaves
- 1 cup filtered water

Method


Throw everything in your slowjuicer, finishing with the water, and let it do its job.
Drink right away or pour the juice in a glass bottle, this way you can keep it in the fridge for a couple days.

Enjoy!



Raw Berry Cheesecake

Dit was tot nu toe een van mijn grootste successen! Een cheesecake vrij van suiker, gluten, room en andere dierlijke producten. Ik heb raw cheesecake leren maken tijdens een hele leuke workshop met allemaal andere bloggers georganiseerd door Aleid van www.rawfullynuts.com. Ik heb het echt super gezellig gehad die middag en het was een feestje om de cheesecake te leren maken! Het geweldige van dit recept is dat je iets maakt wat én geweldig lekker is én dus ook nog eens gezond is. Een taart als deze kun je tijdens elk feestje of gelegenheid serveren en iedereen zal het lekker vinden. Bovendien zullen ze allemaal versteld staan als je ze verteld dat er helemaal geen roomkaas is gebruikt bij het maken ervan. 

Ik heb deze taart gemaakt voor de Paas brunch dit jaar. Ik wilde namelijk iets maken wat niet 'gezond' smaakt en waar ik zelf ook dubbel en dwars van zou kunnen genieten. Bovendien is het natuurlijk een juweeltje om naar te kijken wat super vrolijk staat op tafel. De woorden 'ooooh', 'wauuuw' en 'moooi' hoorde ik dan ook uit alle hoeken komen terwijl ik de taart voor iedereen op tafel zette. Super leuk is het om mensen te verassen met je creaties, wordt je zo trots van hihi. 

Dus heb je een feestje, verjaardag of speciale gelegenheid en wil je iets wat prachtig, lekker en gezond is op tafel zetten? Maak deze Raw Berry Cheesecake!


Raw Berry Cheesecake


Ingrediënten


Voor de bodem:

- 2 cups walnuten
- 10 verse ontpitte dadels
- snufje grof zee zout

Voor de cheesecake vulling:

- 3 cups geweekte cashew noten (minstens 4 uur, ik heb ze een nachtje laten weken)
- 1/2 cup kokos olie
- 1/2 cup ahoorn siroop
- merg van 1 vanille stokje
- sap van 1 citroen
- rasp van 1/2 citroen
- 3/4 cup water

Voor de topping:

- aardbeien
- blauwe bessen
- rode bessen
- frambozen

Methode


1. Doe de walnoten, zout en de dadels in een keukenmachine en vermaal dit totdat je een plakkerig mengsel hebt. Het hoeft niet helemaal fijngemalen te zijn, als het maar plakt.
2. Vorm met dit 'deeg' een bodem in een springvorm door dit goed aan te drukken met je handen en vingers.
3. Zet de springvorm in de vriezer terwijl je de vulling maakt.

4. Giet de cashew noten af en gooi ze in je blender samen met de gesmolten kokos olie, ahorn siroop, vanille, citroen sap en citroen rasp en blend dit terwijl je net zolang van het water toevoegt totdat het compleet vermengt.
5. Blend alles tot een mooi glad geheel en giet dit in de springvorm op je bodem.
6. Zet dit minstens een uur in de vriezer voordat je hem gaat versieren

7. Versier nu de cheesecake met wat je maar wil, gebruik je fantasie!
8. Zet de cheesecake tenslotte nog zo'n 2 uurtjes in de vriezer zodat hij helemaal kan uitharden.

9. Haal hem voor het serveren eventjes uit de vriezer zodat hij iets kan ontdooien en bewaar hem in de koelkast (als dit nodig is haha).

Geniet ervan!



------------------------ English ---------------------------




This recipe is one of my biggest successes until now! A cheesecake with no refined sugar, gluten, cream cheese or other animal products. I learned how to make raw cheesecake during a workshop with other bloggers hosted bij Aleid for www.rawfullynuts.com. I had an amazing day and it was a real treat to make these cheesecakes with everyone! The best part about this recipe is that you are making something that is absolutely delicious and even good for you. A cake like this can be served at any party or occasion and everybody will like it. Besides, they will all be stunned when you tell them there was no cream cheese involved in the making of this super creamy treat.

I made this cheesecake for this year's easter brunch. I wanted to make something that doesn't taste 'healthy' (as my mom calls it) and what I can enjoy as much as anyone else. On top of that, this dessert is a beauty to look at and looks so colorful on an easter brunch table. The words 'oooohh', 'woooow' and 'prettyyyyy' where not spared when I served this cheesecake if front of everyone. I just love to surprise people with my creations, make me so proud inside. (:

So do you have a party, birthday or special occasion and you want to serve something healthy, beautiful and absolutely delicious? Make this Raw Berry Cheesecake!

Raw Berry Cheesecake


Ingredients


For the crust:

- 2 cups walnuts
- 10 fresh dates (pitted)
- pinch of course sea salt

For the filling:

- 3 cups soaked cashews (at least 4 hours, but I did overnight)
- 1/2 cup coconut oil
- 1/2 cup maple syrup
- inside of 1 vanilla bean
- juice of 1 lemon
- zest of 1/2 lemon
- 3/4 cup of filtered water

For the topping:

- strawberries
- blueberries
- red currants
- raspberries

Method


1. put the walnuts, dates and salt in a food processor and process until you've got a sticky consistency. It doesn't have to be really fine, as long as it sticks together.
2. Press this mixture into a spring form to make a crust.
3. Put this in the freezer while you are making the filling.

4. Drain the cashews and put them in your blender and add the remaining ingredients minus the water. 5. Blend and add in the water evenly until everything is completely mixed.
6. Blend this until you've got a fully incorporated, smooth and creamy consistency.
7. Add the filling into the spring from on the crust.
8. Put this back in the freezer for at least an hour before you start decorating it.

9. Now you can decorate the cheesecake with the berries you want, use your fantasy!
10. Put the cheesecake back in the freezer for at least 2 hours so that it can harden completely.

11. Leave at room temperature for a few minutes before serving so that it can defrost a little and store in the fridge (if this is even necessary haha).

Indulge!



maandag 21 april 2014

Berry Superfood Oats


Echt een smul ontbijtje die je een flinke boost zal geven! En dat is belangrijk, wat het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. In dit recept heb ik gebruik gemaakt van superfood poeders voor die extra boost gezonde vitamines en mineralen. Het roeren van deze poedertjes door je havermout in de ochtend is een hele handige en lekkere manier om ze te gebruiken. Begin de dag dus goed en je lichaam zal je bedanken!


Bessen Superfood Havermout


Ingrediënten


- 40 gr havermout
- 250 ml soja melk
- 1 tl lucuma poeder
- flinke snuf kaneel
- 1/4 cup blauwe bessen
- 6 frambozen 
- 1 gedroogde vijg
- paar moerbei bessen
- beetje cacao nibs
- 1 tl bio rijststroop 
- 1 lepeltje kaneel pindakaas (vind het recept hier)

Methode 


Snelle 'overnight' versie:

Giet een avond van tevoren de havermout en de soja melk in een kom en zet het in de koelkast. De volgende ochtend giet je het geheel in een pannetje, verwarm het al roerend op middelhoog vuur totdat het ietsje dikker wordt. Zet het vuur lager, voeg de kaneel en een deel van de blauwe bessen toe, en blijf roeren tot de gewenste dikheid. Zet het vuur uit en roer de lucuma erdoor. Giet de havermout terug in de kom en top met de rest van de bessen, frambozen, stukjes gedroogde vijg, moerbei bessen, cacao nibs en de pindakaas. Giet er de rijststroop overheen. 

Normale versie

Giet de havermout en de soja melk in een pan op hoog vuur en blijf roeren tot het begint te bubbelen. Zet het vuur lager, voeg de kaneel en een deel van de bessen toe en blijf roeren tot de gewenste dikheid. Zet het vuur uit en roer de lucuma poeder erdoor. Giet de havermout in een kom en top met de rest van de bessen, frambozen, stukjes gedroogde vijg, moerbei bessen, cacao nibs en de pindakaas. Giet er de rijststroop overheen.

Eetsmakelijk



----------------- English -----------------



A super yummy breakfast recipe that will give you a good and glowing boost! Which is very important, because breakfast is considered the most important meal of the day. In this recipe I used superfood powders for a good boost of healthy benefits. Stirring these powders through your oatmeal is a great and delicious way to use them. Start your day right and your body will thank you for it!

Berry Superfood Oats


Ingredients


- 40 gr oats
- 250 ml soy milk
- 1 tsp lucuma powder
- big pinch of cinnamon
- 1/4 cup blueberries
- 6 raspberries
- 1 dried fig
- some mulberries
- some cacao nibs
- 1 tsp organic rice syrup
- 1 spoonful of cinnamon peanut butter (find the recipe here)

Method


Quick 'overnight' version:

Mix the oats and the soy milk together in a bowl and let it stand in the fridge overnight. The next dag, warm it up on the stove adding in the cinnamon and a part of the blueberries. Keep stirring until your desired consistency. Turn off the heat and stir in the lucuma. Pour the oats in a bowl and top with the rest of the blueberries, raspberries, pieces of dried fig, mulberries, cacao nibs and the peanut butter. Lastly, drizzle the rice syrup over it.

Normal version:

Pour the oats and soy milk in a small pan on high heat and keep stirring until it starts to bubble. Lower the heat and add the cinnamon and a part of the blueberries and keep stirring until your desired consistency. Turn off the heat and stir in the lucuma powder. Pour the oats in a bowl and top with the rest of the blueberries, raspberries, pieces of dried fig, mulberries, cacao nibs and the peanut butter. Lastly, drizzle the rice syrup over it.

Enjoy!