vrijdag 2 mei 2014

Apple Coco Bliss Balls

Bliss balls! kleine heerlijk zoete balletjes die perfect zijn als snack of traktatie. Het leuke van deze balletjes is dat ze super snel te maken zijn, en dan bedoel ik ook echt super snel, en je kan ze zo lekker maken als je zelf wil. Kies een smaak en verwerk ze in de balletjes. Omdat deze balletjes rauw zijn, zijn ze met de juiste ingrediënten ook nog eens ongelofelijk gezond!

Dit recept is ontstaan doordat ik nog wat appel pulp overhad uit mijn slowjuicer. Zonde om dit weg te gooien natuurlijk, dus toen heb ik dit met wat andere ingrediënten in een kleine keukenmachine gegooid en voilà: Appel Kokos Bliss Balls!


Appel Kokos Bliss Balls


Ingrediënten


Voor ongeveer 12 balletjes

- 1/2 cup appel pulp*
- 1/2 cup ontpitte verse dadels
- 1/4 cup walnoten
- 1 el kokosolie
- 2 el kokos + extra

* je kan dit vervangen met heel fijn geraspte appel waar je vervolgens het sap uit perst.

Methode


(Note: Zorg ervoor dat je de appels geslowjuiced hebt zonder klokhuis!)
1. Stop alle ingrediënten (zonder de extra kokos) in een keukenmachine.
2. Mix alle ingrediënten tot alles goed is vermengt en er geen grote stukken meer in het "deeg" zitten.
3. Schep steeds een hoopje van het deeg met een lepeltje en draai er een bolletje van.
4. Rol het balletje door de extra kokos totdat het balletje helemaal is bedekt en leg op een bordje.
5. Herhaal stap 3 en 4 net zo lang totdat het deeg op is.
6. Laat de balletjes 2 uurtjes opstijven in de koelkast.

Eetsmakelijk!




-------------------- English ----------------




Bliss balls! Small yummy and sweet balls that make the perfect snack or treat. The really fun thing about these balls is that they are super quick to make, and by quick I really mean super quick, and you can make them as fancy as you want. Just choose a flavor and incorporate this in the small balls. Besides, because these are raw, they are incredibly healthy with the right ingredients!

This recipe was born due to the fact that I had some left over apple pulp from my slow juicer. Really unfortunate to waste any of this delicious pulp so I decided to make these balls with it. I just through it with some other ingredients in a small food processor and tadaa: Apple Coco Bliss Balls!

Apple Coco Bliss Balls


Ingredients 


For aprox. 12 little balls

- 1/2 cup apple pulp*
- 1/2 cup pitted fresh dates
- 1/4 cup walnuts
- 1 tbsp coconut oil
- 2 tbsp desiccated coconut + extra 

*you could sub this with finely grated apple where you squeeze out the juice.

Method


(Note: make sure you slowjuiced your apples without any inedible parts)
1. Put all the ingredients (without the extra coco) in a food processor.
2. Process the ingredients until everything  is combined and there are no big chunks left in the dough. 
3. Scoop a ball with a small spoon and roll a ball with your hands.
4. Roll the ball through the extra coco until it's completely covered and put on a plate.
5. Redo step 3 and 4 until u used all the dough.
6. Let the balls sit in the fridge for 2 hours.

Enjoy!


dinsdag 29 april 2014

Banana Fig Cheesecake Oats

I love oats! Misschien was dat al duidelijk haha, maar ik kan het niet vaak genoeg zeggen. Het is verreweg mijn favoriete ontbijtje, ontbijt is misschien wel mijn favoriete maaltijd van de dag. Er zijn mensen die niet ontbijten, nou daar snap ik dus echt niks van. Als ik s’ochtends wakker word moet ik echt iets eten anders komt het de rest van de dag niet goed met me. Een goed en gezond ontbijt in de morgen doet echt wonderen voor een mens, het geeft je de hele dag door energie, het is goed tegen een ochtend humeur en bovendien zorgt het er ook voor dat je minder hongerig bent door de dag heen. Gotta love breakfast! 

Banaan & Vijgen Cheesecake Havermout


Ingredienten


- 40 gr havermout (ik gebruikte gluten vrij)
- 250 ml ongezoete soja melk
- flinke snuf kaneel
- 2 verse vijgen
- 1 banaan
- 1 el Cashew Roomkaas

Methode


Ik week de havermout en de amandel melk altijd een nacht in de koelkast om het beter verteerbaar te maken en de bereidingstijd te verkorten, maar dit is optioneel. Prak een deel van de banaan en een deel van de vijgen fijn. Giet de soja melk en havermout in een pannetje op hoog vuur. Roer totdat het begint te bubbelen en zet het vuur lager. Voeg de kaneel en het bananen vijgen mensgel toe en roer het tot een papje. Zet het vuur uit en giet de havermout in een kom. Top met de rest van de banaan en de vijgen en een lepel Cashew Roomkaas.

Eetsmakelijk




---------------------- English ----------------------




I love oats, you probably already knew that, but I just like to tell people that I guess :p. It is by far my favorite type of breakfast and maybe even my favorite meal of the day. There are people that skip breakfast (I know, shocking right?!), well I don't get that at all! When I wake up in the morning I have to eat something or otherwise I won't be able to function that day. Which isn't that strange, because a good breakfast does some real wonders to a human being: it will provide energy throughout the day, it helps against grumpiness (I promise you), and it will make you less hungry during the day. Gotta love breakfast!

Banana Fig Cheesecake Oats


Ingrediënten


- 40 gr oats (I used gluten free)
- 250 ml unsweetened soy milk
- big pinch cinnamon
- 1 banana
- 2 fresh figs
- 1 tbsp Cashew Cream Cheese

Method


I always soak the oats in the almond milk overnight in the fridge to make it easier to digest en to speed up the cooking process, but this is optional. Mash together a part of the banana and a part of the figs. Pour the oats with the milk in a small pan on high heat and stir until is starts to bubble. Turn the heat down and add the banana fig mixture and the cinnamon. Stir until your desired consistency and pour the oats in a bowl. Top with the rest of the banana and the figs and the Cashew Cream Cheese.

Enjoy!