zondag 13 juli 2014

Zasta Alfredo

Dit recept is geïnspireerd door mijn zusje en haar liefde voor een flink bord Pasta Alfredo, maar dan eentje waarvan iedereen zorgeloos kan genieten.

Een super romige alfredo saus die vegan, lactose vrij en gluten vrij is.. klinkt als een onmogelijke opgave of niet? Nou nee hoor, heel makkelijk zelfs!

Ten eerste vervang je de normale witte pasta door courgette noedels. Goed voor je lijn, lief voor je maag en heel erg lekker en licht. Daarna maak je de saus niet op basis van room maar op basis van bloemkool en courgette. Voeg er wat heerlijke kruiden en pijnboom pitjes aan toe en voilà. Een heerlijk bord romige vegan Pasta Alfredo. Mijn zusje heeft dit recept een keer voor vriendinnen gemaakt en ze vonden het allemaal heerlijk, en geloof me als ik zeg dat zuslief niet het makkelijkst te pleasen is als het om eten gaat ;).

Het recept voor de Cashew roomkaas staat op mijn blog!

Courghetti Alfredo 


Ingrediënten


- 2 courgettes (door de spiraalsnijder)
- 8 cherry tomaatjes
- geroosterde pijnboom pitjes

voor de Alfredo saus:
- 1 courgette
- 1/2 bloemkool
- 1 teentje knoflook
- 1/4 cup pijnboom pitten (evt. geroosterd)
- 1 limoen
- klein handje basilicum
- klein handje sage 
- klein handje oregano
- scheutje water
- zee/steen zout en peper naar smaak

Methode

Kook de bloemkool voor 8-10 minuten totdat ie zacht is.
Neem een blender en voeg de gesneden bloemkool en de rest van de grof gesneden ingrediënten voor de de saus toe.
Blend dit totdat je een romige en glad geheel hebt.

verdeel de courgetti over twee borden/kommen en voeg de saus toe.
Top het geheel met gehalveerde cherry tomaatjes en pijnboom pitjes.

Eetsmakelijk!




---------------------- English ----------------------




This recipe is inspired by my younger sister and her love for a big bowl of creamy pasta alfredo, and with this recipe you will be making one everyone can enjoy guilt free.

A super creamy alfredo sauce that is vegan, gluten-free and dairy-free... Sounds like an impossible task, right?! Well luckily you are wrong, and it is actually so easy to make!

First thing you do is subbing white, regular pasta for zucchini noodles, good for your figure, kind to your tummy and easily digestible. Next step you will be making the sauce not based on dairy cream, but based on cauliflower and zucchini. Add in some delicious spices and pine nuts for that extra creaminess and good fats and voilà. You got yourself a yummy plate of creamy vegan pasta alfredo. My sister made this the other day for friends and they all loved it! And believe my when I say my sis is not the easiest one to please when it comes to food ;).

The recipe for the Cashew Cream Cheese is on the blog!

Zasta Alfredo


Ingredients


- 2 zucchinis (spiralized)
- 8 cherry tomatoes 
- roasted pine nuts

For the Alfredo sauce:
- 1 zucchini 
- 1/2 head of cauliflower 
- 1 garlic clove
- 1/4 cup pine nuts
- 1 lime
- some basil
- some sage
- some oregano
- 1 tbsp of Cashew Cream Cheese 
- splash of water
- pepper and sea salt to taste

Method:

Cook the cauliflower in boiling water for 8-10 minutes until soft and tender.
Grab a blender and add this together with the roughly chopped left over ingredients for the sauce. Blend until a smooth and creamy mixture is formed.

Divide the zucchini zasta between two bowls or plates and pour over some Alfredo sauce. Top this with halved cherry tomatoes and some roasted pine nuts.

Enjoy!